Broadcom daje naslutiti kako će iPhone 12 kasniti

Tvrtka Broadcom iz svojeg izvješća dioničarima daje naslutiti da predstavljanje nove iPhone 12 serije neće biti održano prije listopada

Matija Pavlić subota, 6. lipnja 2020. u 19:05

Jedan od većih Appleovih dobavljača, Broadcom, na online sastanku s dioničarima dao je sugerirati kako ove godine iPhone 12 seriju Appleovih pametnih telefona valja očekivati nešto kasnije od uobičajenog.

Umjesto izričitog spominjanja tvrtke iz Cupertina, spominje se veliki sjevernoamerički klijent i odgoda proizvodnog ciklusa važnog proizvoda što bi očekivani rast prihoda povezanih s bežičnim čipovima pomaknuo za jedan kvartal u odnosu na uobičajeno poslovanje tvrtke Broadcom.

Proizvođači mobilnih uređaja komponente za njih obično naručuju nekoliko mjeseci prije izlaska proizvoda na tržište, a iz Broadcoma ističu da ove godine neće primiti očekivane narudžbe u trenutačnom kvartalu koji traje do srpnja. Narudžbe su pomaknute na idući treći kvartal godine, a cjelokupno kašnjenje je rezultat epidemije koronavirusa u Kini. Zbog nje Appleovi inženjeri nisu mogli boraviti u Kini na dovršetku novih iPhonea, a mnogi radnici u kineskim tvornicama su prva tri mjeseca ove godine provela radeći iz svojih domova.

Iz svega ovoga je moguće zaključiti da se iza velikog sjevernoameričkog klijenta krije upravo Apple te da je predstavljanje novih iPhone 12 modela odgođeno, oni neće biti predstavljeni prije listopada ove godine. Njihova komercijalizacija bi se trebala zbiti tijekom posljednjeg kvartala ove godine.