Brojke pokazuju - Samsung je vodeći u isporukama sklopivih pametnih telefona

Ako se ovaj trend nastavi, nagađa se da bi u 2022. godini Samsungovi uređaji mogli činiti preko 70 posto globalnog tržišta sklopivih pametnih telefona

Matej Markovinović srijeda, 23. ožujka 2022. u 06:00

Samsung je jedan od vodećih proizvođača kada je riječ o sklopivim pametnim telefonima. Tvrtka se još krajem prošle godine pohvalila da im prodaja takvih uređaja nikad nije bila bolja, a sve to zahvaljujući Galaxy Z Foldu 3 i Z Flipu 3.

Tu tvrdnju sada potvrđuje i analitička tvrtka Omdia, koja otkriva da je Samsung u 2021. godini imao više od 61 posto tržišnog udjela za isporuku sklopivih pametnih telefona. Osim toga, od najboljih 11 sklopivih uređaja na tržištu, pet ih dolazi od južnokorejskog proizvođača.

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Iz Omdije tvrde da je najpopularniji sklopivi telefon bio Samsung Galaxy Z Flip 3, s isporučenih oko 4,6 milijuna primjeraka. To je, naime, pravo postignuće za južnokorejskog proizvođača, jer je značajno uspio povećati isporuke s 1,1 milijun primjeraka Galaxy Z Flipa u 2020. godini, piše Gizmochina.

Osim softverskih i hardverskih rješenja, Galaxy Z Flip 3 stekao je veliku popularnost i zbog činjenice da je gotovo 400 dolara jeftiniji od svog prethodnika. Isto se može reći i za Galaxy Z Fold 3, koji se može pohvaliti s 2,5 milijuna isporučenih jedinica u prošloj godini.

Podsjećamo da je Omdia nedavno objavila i izvješće koje pokazuje da je Samsung Galaxy A12 najprodavaniji telefon u 2021. godini s čak 51,8 milijuna isporučenih primjeraka.