Caviar predstavio vlastitu inačicu iPhonea 11 Pro - bez kvadratnog otoka oko kamera

Ruski je Caviar predstavio vlastitu inačicu iPhonea 11 Pro – uz očekivani kič i zlato tu je i po nekima poboljšani dizajn – bez kvadratnog otoka oko kamera

Stjepan Bilić srijeda, 9. listopada 2019. u 06:00

Caviar, ruska je tvrtka koje je između ostalog poznata i po luksuznim preradama pametnih telefona. Ovog puta po rukama njihovih dizajnera našao se iPhone 11 Pro koji je uz očekivanu dozu kiča i zlata dobio i po nekima poboljšani dizajn. Naime, Caviar se odlučio riješiti kvadratnog otoka oko stražnjih kamera.

Novi iPhone 11 Pro by Caviar dolazi unutar serije Victory, te shodno tomu sa stražnje strane kućišta ima stilizirano slovo „V“. Njime su vizualno odvojili gornji i donji dio stražnjeg panela. U gornjem dijelu uz tri kamere i bljeskalicu smješten je logo tvrtke – kruna.

Kako bi svaki ljubitelj kiča našao ponešto za sebe Caviar je predstavio 12 različitih modela. Neki od njih imaju kućište od titanija, neki dijelove od zmijske ili aligatorske kože dok je najskuplji model prekriven dijamantima. Kako se o ukusima ne raspravlja, u slučaju da kupac između ponuđenih modela ne pronađe ništa po vlastitom ukusu, Caviar je omogućio i naručivanje vlastitog dizajna.

Po dobrom starom običaju, cijene su znatno veće u odnosu na standardni Appleov iPhone. Najjeftiniji model – VICTORY TITANIUM stoji 4.300 USD, a dijamantima optočeni VICTORY DIAMOND 30.190 USD. Naravno riječ je o početnim cijenama, za najslabije modele sa 64 GB podatkovnog prostora, za 128 i 512 GB potrebno je izdvojiti koju tisućicu više, do 32.070 USD koliko stoji 512 GB Max model.

Zanimljivo je kako je Caviar uspio izbjeći ružnjikavi otok oko kamera, a Apple nije. Prema specifikacijama na Caviarovim stranicama, debljina telefona nije povećana. Nakon svih učinjenih preinaka debljina telefona je i dalje 8,1 milimetara, točno onoliko kolika je debljina i originalnog iPhonea 11 Pro.