Digitimes: Samsung navodno radi na drugoj generaciji Galaxy Folda

Internetska stranica Digitimes piše kako Samsung unatoč problemima s prvom već radi na drugoj generaciji svojeg Galaxy Fold smartphonea sa savitljivim zaslonom

Matija Pavlić petak, 19. srpnja 2019. u 06:00

Kako je poznato, Samsung je već predstavio svoj prvi pametni telefon sa savitljivijim zaslonom Galaxy Fold, koji je potom zbog raznih problema upućen na doradu te još uvijek nije službeno ponovno dostupan na tržištu (očekuje se do kraja ove godine).

Unatoč tome internetska stranica Digitimes navodi, pozivajući se na neimenovani izvor, kako južnokorejska tvrtka navodno radi i na službenom nasljedniku prvog Galaxy Folda.

Izvor ne navodi previše informacija izuzev činjenice da će Galaxy Fold 2 imati glavni 6,7-inčni zaslon koji se više neće savijati oko okomite osi već oko vodoravne osi te će dakle umjesto oblika knjige poprimiti oblik školjke (poput Samsungovih clamshell mobilnih uređaja). Novina je i mali sekundarni 1-inčni zaslon koji će poslužiti za notifikacije, prikaz vremena i drugo.

Početak masovne proizvodnje Galaxy Fold mobilnog uređaja očekuje se tijekom prve polovice 2020. godine. Valja napomenuti kako je i Samsungova konkurencija u vidu tvrtke Huawei također predstavila Mate X, svoj pametni telefon sa savitljivim zaslonom, no i on je privremeno odgođen.