Fleksibilna Motorola Razr i službeno predstavljena

Motorola je predstavila svoj novi Razr, reinkarnaciju mobitela koji je, kako kažu, definirao dio pop kulture i obilježio jednu cijelu generaciju

Sandro Vrbanus četvrtak, 14. studenog 2019. u 13:21

Motorola svojim novim mobitelom donosi evoluciju u savitljivom telefonu koji je obilježio čitavu jednu generaciju: RAZR je, kažu, modna ikona koja je definirala dio pop kulture. Novi motorola razr je prvi pametni telefon sa savitljivim ekranom na preklapanje, koji se u potpunosti savija, donoseći poznato, a opet potpuno jedinstveno iskustvo u korištenju telefona – poruka je kojom se ova kompanija obratila javnosti prigodom službenog predstavljanja dugo očekivanog preklopnog mobitela.

Motorola je u pripremi ovog uređaja razvila i testirala više od 20 različitih prototipa tijekom inicijalne faze istraživanja tržišta. Ispostavilo se da je najbolje rješenje upravo "školjka" dizajn koji svi dobro pamtimo, jer je iznimno kompaktan i kao takav idealan za nošenje, a uz to donosi i prednost velikog zaslona.

Kompaktan i robustan

Motorola razr izrađen je od nehrđajućeg čelika s 3D Gorilla staklom. Poput originalnog, i novi motorola razr je tanak i gladak, izbjegavajući kontrast u bojama i materijalima, kako se ne bi narušio osjećaj kompaktnog dizajna. Osim toga, uređaj je premazan zaštitnim slojem koji ga čini otpornim na vodu.

Motorola na ovom uređaju predstavlja i prvi u industriji, patentom zaštićeni, mehanizam preklapanja koji omogućava da obje strane fleksibilnog ekrana savršeno naliježu jedna na drugu, bez da ostavljaju prostora za čestice prašine i prljavštine koje bi ušle unutra.

Dok su pametni telefoni sve veći i veći, razr je sve kompaktniji, a opet donosi Flex View ekran od 6.2”  s omjerom stranica 21:9.

Jeste li čeznuli za sklapanjem mobitela kod prekida poziva?

S vanjske strane razr-a se nalazi interaktivni Quick View zaslon od 2.7” koji korisniku daje sve bitne informacije u pokretu. Tako je bez otvaranja telefona moguće obavljati pozive, odgovarati na poruke, plaćati na prodajnom mjestu, slušati glazbu, snimati selfije, koristiti Google asistenta ili pristupati osnovnim postavkama, kao što su Bluetooth ili Wi-Fi.

Za kraj, korištenje novog Motorolinog razr-a bit će iskustvo na kakvo smo i navikli s pametnim telefonima nove generacije, a uz to napokon donosi i onaj odličan osjećaj kada prekidate poziv jednostavnim preklapanjem uređaja – kakav je mnogima zasigurno nedostajao.

Novi motorola razr bit će dostupan u prodaji od prosinca na određenim tržištima Europe. Službene cijene za naše tržište još nisu objavljene, a u SAD-u će se one kretati oko 1.500 dolara.