Galaxy S11 postaje Galaxy S20?

Iduće godine Galaxy S11 na kraju možda ni neće biti predstavljen - umjesto njega mogao bi stići Galaxy S20

Stjepan Bilić četvrtak, 26. prosinca 2019. u 06:00

Samsung će početkom iduće 2020. godine predstaviti novi pametni telefon iz serije Galaxy. Dosadašnje glasine navodile su nas kako će tržišni naziv tog uređaja biti Galaxy S11. No na kraju tomu možda i ne bude tako.

Podsjetimo, prvi telefon iz navedene serije nosio je jednostavan naziv – Galaxy S. Svaki idući uz slovo „S“ dobio je i redni broj – S2, S3, S4…S9, S10. Jedan od pouzdanijih leakera – Ice universe ovih je dana doznao kako bi Samsung mogao odustati od povećavanja brojeva (za jedan više) u nazivu svojih telefona. Prema izvoru telefon kojeg smo do sada znali kao Galaxy S11 na kraju će biti preimenovan u Galaxy S20.

Razloga za ovakav potez može biti više. Primjerice, odmak od Appleovog načina označavanja telefona. Zatim postoji i mogućnost kako Samsung promjenom označavanja telefona želi naglasiti kako stiže novo vrijeme, novih telefona s novim mogućnostima. Također postoji i mogućnost kako će se telefoni iz serije Galaxy S20 značajno razlikovati po performansama u odnosu na aktualnu seriju Galaxy S10, pa stoga nova serija zaslužuje i veći brojčani odmak.

Dakako sve navedeno treba uzeti s malom zadrškom jer ništa od navedenog Samsung nije i službeno potvrdio. No s druge strane, Ice universe ne griješi često kada su u pitanju rane informacije vezano uz Samsungove uređaje.