Geekbench: stiže i Zenfone 5 Max

Asus je nedavno predstavio nove ZenFone modele, no čini se kako još nije sve – Geekbench je zabilježio postojanje i ZenFonea Max koji očito tek treba stići na tržište

Stjepan Bilić utorak, 13. ožujka 2018. u 12:01

Na nedavnom MWC 2018 sajmu, Asus je predstavio svoje najnovije mobitele iz ZenFone serije. No, sudeći prema novim informacijama još nije završio s uvođenjem novih modela. Prema Geekbenchu uskoro bi trebao stići i ZenFone 5 Max.

Geekbench je tijekom jučerašnjeg dana detektirao mobitel kodnog naziva ASUS_X00QD. Radi se o modelu koji se temelji na Snapdragonu 660. SoC ima osam jezgri brzine 1,61 GHz.

U nastavku je vidljivo kako se Asus prilikom dizajniranja ovog modela odlučio na konfiguraciju sa 4 GB RAM-a i za sada nepoznatom količinom interne memorije. Sa softverske strane, ASUS_X00QD dobio je najnoviju inačicu Android platforme – Android 8.0, Oreo.

Što se performansi tiče, ASUS_X00QD osvojio je 1.518 bodova u Single-Core testovima te 5.386 bodova u Multi-Core testovima. Za detaljnije specifikacije trebat će pričekati još koji dan dok iste procure na Internet.