Google Pixel 3 XL na Geekbenchu

Google Pixel 3 XL pojavio se na Geekbenchu sa Snapdragon 845 čipom, 4 GB RAM-a te operativnim sustavom Android P; postiže rezultate koji nisu impresivni no u skladu su s modernim high-end uređajima

Matija Pavlić ponedjeljak, 6. kolovoza 2018. u 02:33

Na Geekbenchu pojavio se Pixel 3 XL, novi pametni Googleov Pixel pametni telefon koji se na tržištu očekuje u listopadu ili studenom.

Srce novog telefona je Qualcommov Snapdragon 845 čip, a tu je i već standardnih 4 GB RAM-a te naravno operativni sustav Android 9.0 P (čije se službeno predstavljanje očekuje 20. kolovoza).

Geekbench potvrđuje i raniju glasinu kako će Google Pixel 3 XL imati kodno ime Crosshatch. Što se tiče rezultata testova, rezultati Google Pixel 3 XL uređaja nisu impresivni no i dalje u skladu s onima koje nude uređaji iz high-end segmenta. U single-core testiranjima postiže 2426 bodova, a u multi-core testiranjima 8355 bodova.

Što se tiče prijašnjih glasina vezanih za Pixel 3 XL spominje se jednostruka stražnja kamera i zaslon s notchom. Također, uz Pixel 3 ovaj mobilni uređaj je prvi koji je razvijen u potpunosti unutar Googlea od strane bivših zaposlenika HTC-a.