Huawei Mate Xs stiže u ožujku

Tvrtka Huawei sprema Mate Xs novi pametni telefon sa savitljivim zaslonom koji stiže u ožujku a predstavlja unaprijeđenu i kompaktniju inačicu postojećeg Mate X modela

Matija Pavlić četvrtak, 16. siječnja 2020. u 21:00

Mate Xs idući je savitljivi pametni telefon kineske tvrtke Huawei, koji bi prema novim informacijama koje stižu iz Kine na tržište trebao stići tijekom ožujka.

Podsjetimo da se ne radi o potpuno novom pametnom telefonu već o poboljšanoj i kompaktnijoj inačici aktualnog Mate X modela (koji postiže velik uspjeh na kineskom tržištu).

Mate Xs donosi bolji zaslon, bolji mehanizam šarki, dizajn koji je omogućio smanjenje dimenzija u odnosu na Mate X istodobno osiguravajući veću stabilnost i strukturnu čvrstoću cijelog uređaja.

Mate Xs će se bazirati na Kirin 990 čipu, a nakon njegova dolaska na tržište Huawei planira predstaviti jedan potpuno novi pametni telefon sa savitljivim zaslonom i to u drugoj polovici godine.

Što se tiče europskog tržišta, dolazak prvog Huaweijevog pametnog telefona sa savitljivim zaslonom dakle Mate X modela zakazan je za prvi kvartal godine.