I novi Galaxy Z Flip 5 procurio na reklamnoj fotografiji

Za razliku od novog Z Folda, nadolazeći Z Flip 5 može se pohvaliti velikim novitetom – vanjskim zaslonom od čak 3,4 inča

Matej Markovinović subota, 17. lipnja 2023. u 20:17
📷 Foto: Unsplash, Onur Binay
Foto: Unsplash, Onur Binay

Svega jedan dan nakon što je portal MySmartPrice objavio reklamnu fotografiju za nadolazeći Z Fold 5, izašla je i ona na kojoj se nalazi Galaxy Z Flip 5. Dizajn novog Samsungovog sklopivog mobitela već je neko vrijeme poznat, no sada je potvrđeno da će uistinu imati veći vanjski zaslon.

Riječ je, naime, o 3,4-inčnom vanjskom AMOLED zaslonu rezolucije 720 x 748 te frekvencije osvježavanja od 60 Hz, koji bi, barem prema trenutno dostupnim informacijama, trebao pokretati optimizirane Googleove aplikacije, što bi ga učinilo funkcionalnijim no ikad. Prošlogodišnji Flip, podsjetimo, ima 1,9-inčni vanjski zaslon.

Od ostalih detalja koji su vidljivi na procurjeloj reklamnoj fotografiji, primjećuje se da su kamere sada postavljene horizontalno, a ne vertikalno kao na Flipu 4.

Galay Z Flip 5.  📷 Foto: MySmartPrice
Galay Z Flip 5. Foto: MySmartPrice

Od ostalih specifikacija, Galaxy Z Flip 5 bit će pogonjen Qualcommovim Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy SoC-om, uparenim s 8 GB RAM-a te do 256 GB interne memorije. Usprkos žalbi korisnika, početna inačica mobitela i dalje će imati 128 GB prostora za pohranu, što svakako treba imati na umu pri kupnju ovog mobitela.

S unutarnje strane nalazit će se sklopivi, 6,7-inčni zaslon Full HD+ rezolucije od 120 Hz, a baterija bi trebala imati kapacitet 3.700 mAh s podrškom za 25-vatno žično punjenje. Potvrđeno je da će Samsung predstaviti Galaxy Z Fold 5 i Z Flip 5 krajem srpnja u Seoulu.