iPhone 14 i iPhone 14 Plus od sada i u žutoj boji

U svojem tradicionalnom proljetnom osvježenju ponude Apple je najavio da će u prodaju pustiti novu boju svojeg posljednjeg modela mobitela. Žuta boja rezervirana je samo za osnovne, ne i Pro modele

Sandro Vrbanus utorak, 7. ožujka 2023. u 18:12

Najnoviji dodatak Appleovoj ponudi mobitela je – iPhone 14 u žutoj boji. Dodatkom nove nijanse, koju opisuju kao "prekrasnom žutom", osnovni modeli iPhonea 14 bit će dostupni u ukupno šest boja. Ponovimo, one su ponoćno crna, zvjezdano bijela, crvena iz linije (PRODUCT)RED, plava, ljubičasta i sada nova – žuta.

Novu su boju dobili samo osnovni modeli, dakle iPhone 14 i iPhone 14 Plus, dok se Pro varijante i dalje prodaju u četiri inicijalno lansirane boje – tamnoljubičastoj, zlatnoj, srebrnoj i svemirski crnoj.

Sve ostalo što znamo o iPhoneu 14 ostaje kako jest: od Super Retina XDR OLED ekrana, preko sustava 12-megapikselnih kamera, pa do procesora A15 Bionic, istih onih ugrađenih u prethodnu generaciju, iPhone 13. 

Svi oni koji su željno očekivali baš žuti iPhone kako bi se počastili ovoga proljeća, moći će to učiniti po istoj cijeni kao i s dosadašnjim bojama iPhonea 14. Prednarudžbe će biti otvorene ovoga petka, 10. ožujka, dok će isporuke i prodaja u trgovinama započeti narednoga utorka, 14. ožujka.

Apple je istodobno najavio i četiri nove varijante vlastitih službenih silikonskih maskica: žutu, maslinastu, nebesko plavu te ljubičastu.