Mate 30 i Mate 30 Pro ipak i na EU tržištu, bez Googlea, ali uz punu cijenu

Čini se kako će naposljetku nova serija Huaweijevih pametnih telefona Mate 30 biti dostupna i na europskom tržištu, dakako bez Google servisa

Stjepan Bilić četvrtak, 31. listopada 2019. u 06:00

Kada je Huawei sredinom rujna u Minhenu predstavio novu, Mate 30, seriju pametnih telefona pretpostavljalo se kako ista neće biti dostupna na europskom tržištu. Razlog je dobro poznat – nedostatak podrške za Google servise i aplikacije.

No, sada stižu informacije koje govore suprotno – Huawei je odlučio Mate 30 i Mate 30 Pro uređaje ponuditi i europskim kupcima. Izvor navodi kako će prodaja u pojedinim europskim zemljama krenuti sredinom idućeg mjeseca, točnije od 15. studenog 2019. godine.

Navedenog datuma Mate 30 i Mate 30 Pro uređaji trebali bi biti dostupni kupcima iz Njemačke, Francuske, Španjolske, Italije, Velike Britanije i Švicarske. Ova tržišta će ujedno poslužiti i kao pokusni poligon, jer će uređaji biti isporučeni s okrljaštenim Androidom, bez Google servisa.

Unatoč tome, cijene neće biti povoljnije, prema izvoru Mate 30 koštat će 799 eura, a Mate 30 Pro čak 1.099 eura. Ako kojim slučajem korisnik poželi kupiti Mate 30 Pro 5G to će ga zadovoljstvo koštati, dodatnih 100 eura, ukupno 1.199 eura.

Što se tiče dostupnosti na drugim tržištima, ona će prvenstveno ovisiti o prodajnim rezultatima na gore navedenim tržištima. Ako se pokaže da je nova Mate 30 serija Europljanima zanimljiva i bez Google servisa, Huawei će proširiti popis zemalja u kojima će biti moguće nabaviti naveden uređaje. U protivnom, neće.

Anketa Glasanje do 7.11.2019. Glasanje zatvoreno

Ukupni broj glasova: