Mjesec dana nakon Pro inačice kroz Geekbench je prošao i standardni OnePlus 8

Nekih mjesec dana nakon što se na Geekbenchovim stranicama pojavio OnePlus 8 Pro sada se pojavila i njegova uvjetno rečeno slabija inačica OnePlus 8

Stjepan Bilić petak, 14. veljače 2020. u 16:52

Sredinom siječnja 2020. u Geekbenchovu bazu podataka upisao se uređaj kodne oznake Galilei IN2023. Kako s tada doznalo radilo se o telefonu OnePlus 8 Pro čije se predstavljanje očekuje tijekom ožujka 2020.

Sada nekih mjesec dana kasnije, kroz isti benchmark je prošla i njegova uvjetno rečeno slabija inačica. Naime, pogonski procesor je identičan na oba modela – Snapdragon 865, a jedina veća razlika je u količini radne memorije. Podsjetimo, testirani OnePlus 8 Pro imao je 12 GB RAM-a, dok standardni OnePlus 8 ima 8 GB.

Još jednom se pokazalo kako količina RAM-a nije toliko presudna za performanse Android uređaja, jer ni sam operacijski sustav, a ni trenutno postojeće aplikacije nisu u stanju RAM u potpunosti iskoristiti. Tako da nabavka mobitela sa 12 GB i više radne memorije kod korisnika više ostavlja placebo dojam veće fluidnosti uređaja nego što to stvarno jest.

OnePlus 8 kod Geekbencha se vodi kao GALILEI IN2025. Testiranje je odrađeno 12. veljače 2020. godine u jutarnjim satima. Testirani uređaj u Single-Core testovima je osvojio 4.276 bodova, a u Multi-Core testovima 12.541 bod. Ako postignute rezultate usporedimo s onima od Pro inačice tada dolazimo do zaključka kako je bodovna razlika između ova dva modela dosta mala. Naime, Pro inačica se pokazala boljom za tek 20 bodova (4.296) u Single-Core testovima dok se u Multi-Core testovima pokazala neznatno lošijom naspram standardnog OnePlus 8, koji Pro modelu bježi za 10 bodova (12.541).

Kakve će konačne performanse biti znat će se kada nova serija bude službeno predstavljena i kada se provedu nezavisni testovi. No za očekivati je da po tom pitanju neće biti veće razlike između OnePlus 8 i OnePlus 8 Pro. Prema zadnjim informacijama OnePlus bi nove modele mogao predstaviti ranije nego inače, već u ožujku ili travnju, umjesto u svibnju.