Motorola One Action, početak kraja okomitih videa

Motorola je predstavila novi pametni telefon, riječ je o modelu One Action koji se odlikuje 21:9 CinemaVision zaslonom te trima stražnjim kamerama od kojih jedna, Action kamera, sprečava snimanje okomitog videa

Stjepan Bilić subota, 17. kolovoza 2019. u 14:00

Motorola je predstavila novi pametni telefon temeljen na Android One platformi. Riječ je o modelu Motorola One Action. Neke od glavnih odlika uređaja su veliki 21:9 CinemaVision zaslon te ukupno četiri kamere koje su smještene po principu jedna s prednje i tri sa stražnje strane kućišta.

Prednja je shodno trendovima smještena unutar okruglog proreza u gornjem lijevom kutu zaslona. Time se osigurala veća iskoristiva površina zaslona, a i prorez manje upada u oči u odnosu na ureze pa je i ukupan dojam uređaja oku ugodniji.

Nova Motorola opremljena je sa CinemaVision IPS LCD zaslonom dijagonale 6,3“ i razlučivosti 2.520 x 1.080 točaka. S prednje strane uređaja nalazi se selfie kamera razlučivosti 12 MP (f/2.0), a sa stražnje strane kamere od 12 MP (široka, f/1.8, PDAF, 2.0μm​ Quad Pixel), 16 MP (ultra široka action kamera, f/2.2) te 5 MP (dubinska).

Jedna od posebnosti action kamere je da pokriva širinu kadra od 117 stupnjeva te da snima normalni široki video i kada se mobitel drži uspravno. Ovo bi mogao biti zgodan početak kraja okomitih videa, ako ovakvu praksu uvedu i ostali proizvođači mobitela.

Što se ostalog hardvera tiče, Motorola One Action temelji se na Samsungovom Exynos 9609 čipu te dolazi u samo jednoj izvedbi, sa 4 GB RAM-a i 128 GB skladišnog prostora. Osigurana je podrška za memorijske kartice do kapaciteta 512 GB i microSD formata.

Potrebnu energiju za rad osigurava baterija kapaciteta 3.500 mAh koja se nadopunjava isključivo preko USB-C porta (nema podrške za bežično punjenje). Uz uređaj dolazi 10-vatni punjač. Motorola je odlučila zadržati 3,5-milimetarski audio port, što omogućava istovremeno punjenje mobitela i slušanje glazbe.

Dimenzije uređaja su 160,1 x 71,2 x 9,2 milimetara, a masa 176 grama. Kućište je većim dijelom od plastike, otporno je na prskanje vodom (IPX2) i dostupno je u dvije boje – Denim Blue i Pearl White. Motorola One Action na europskom tržištu je dostupna od 16. kolovoza po cijeni od 260 eura.