Motorola One Vision na novim renderima

Sredinom idućeg tjedna Motorola će predstaviti novi mobitel – One Vision o kojem smo u više navrata i sami pisali – u susret predstavljaju stigli su novi renderi zajedno s punim specifikacijama

Stjepan Bilić nedjelja, 12. svibnja 2019. u 06:30

Motorola će sredinom idućeg tjedna, 15. svibnja, predstaviti novi mobitel – One Vision. Po dobrom starom običaju, koji dan ranije stigli su svježi renderi i potpune specifikacije.

Dobra vijest je da novi renderi ne otkrivaju ništa novo, što znači kako su dosadašnje glasine o ovom mobitelu bile točne. S prednje strane nalazit će se oveći zaslon s dosta tankim okolnim rubovima. Selfie kamera bit će unutar zaslona, i bit će smještena s lijeve strane. Sa stražnje strane također nema iznenađenja – dvije kamere, bljeskalica i skener otisaka prstiju.

Motorola je s ovim modelom odlučila spojiti stare i nove tehnologije. Unatoč postojanju USB-C porta proizvođač je odlučio zadržati i stariji 3,5-milimetarski audio port čime je osigurao podršku za starije modele slušalica. Lijeva strana uređaja otkriva kako će biti moguće naknadno proširiti podatkovni prostor memorijskom karticom.

Inače, Motorola One Vision imat će 6,3“ zaslon omjera stranica 21:9 zbog kojega  ga još nazivaju i CinemaVision. Razlučivost zaslona je 2520 x 1080 točaka, a gustoća prikaza 432 ppi. Iako nije riječ o flagship modelu Motorola je bila široke ruke po pitanju podatkovnog prostora, One Vision imat će čak 128 GB interne memorije. One Vision pokretat će Samsungov SoC iz serije Exynos. Riječ je o 8-jezgrenom modelu 9609 koji je zapravo Exynos 9610 kojemu je smanjena brzina sa 2,3 na 2,2 GHz. Za fluidan rad operacijskog sustava i korisničkih aplikacija pobrinut će se 4 GB RAM-a. Softversku stranu uređaja činit će Android 9.0 Pie u Android One inačici.

Kako smo već naveli, Motorola One Vision imat će tri kamere – jednu s prednje (25 MP, f/2.0) i dvije sa stražnje strane kućišta (48 MP i 5 MP). Glavna kamera ima otvor blende f/1.7, podržava optičku stabilizaciju slike i Night Vision mod te može snimati 4K video pri 30 fps, odnosno 1080p video pri 60 fps.

Dimenzije uređaja su 160,1 x 71,2 x 8,1 milimetara, a masa 180 grama. U debljini i težini uređaja kumovala je donekle i baterija čiji je kapacitet 3500 mAh. Motorola One Vision bit će predstavljena 15. svibnja, a narudžbe će biti moguće već dan kasnije, 16. svibnja po cijeni od 299 eura. Motorola će na pojedinim tržištima prvim kupcima besplatno, kao poklon, dati i bežične Verve slušalice čija je vrijednost 130 eura.