Nadolazeća Motorola Razr imat će najveći vanjski zaslon do sada

Popularni leaker Evan Blass objavio je rendere koji prikazuju nadolazeći Motorola Razr sklopivi mobitel. Glavni novitet bit će vanjski zaslon, koji će se 'prostirat' preko polovice stražnje strane uređaja

Matej Markovinović četvrtak, 23. veljače 2023. u 06:00
Nadolazeći Motorola Razr.  📷 Foto: Evan Blass
Nadolazeći Motorola Razr. Foto: Evan Blass

Osim što se mogu „prepoloviti“ potezom ruke, sklopivi mobiteli imaju još jednu zajedničku značajku – vanjske zaslone. Dok Samsung Galaxy Z Flip 4 ima 1,9-inčni vanjski zaslon koji prikazuje neke bazične informacije, nedavno predstavljeni Oppo Find N2 Flip ima onaj veličine 3,26 inča, što je već ipak ozbiljnije.

No, ako je za suditi prema najnovijim renderima koje je objavio leaker Evan Blass, Motorola smatra da su oba – premala. Iz tog će razloga na svoj nadolazeći Razr staviti vanjski zaslon koji će prekrivati čak pola „stražnjice“ mobitela, a koji će onda korisnicima moći prikazivati i više informacija.

Informacije koje će se moći vidjeti na nadolazećem Motorola Razru.  📷 Foto: Evan Blass
Informacije koje će se moći vidjeti na nadolazećem Motorola Razru. Foto: Evan Blass

Čini se da će povećanje vanjskog zaslona biti trend kojeg će slijediti i Samsung, jer se od nedavno „šuška“ da će nadolazeći Z Flip 5 imati zaslon veći od onog na Oppovom Find N2 Flipu. Ako se to pokaže istinitim, južnokorejska će tvrtka biti primorana promijeniti „dvobojni potpis“ na svojem sklopivom Flipu.