Nakon Geekbencha Razer Phone 2 se pojavio i na AnTuTuu

Razer Phone 2 se počeo pojavljivati u rezultatima raznih benchmark testova, najprije je zabilježen od strane Geekbencha, a sada i od AnTuTua koji mu je dodijelio gotovo 290.000 bodova

Stjepan Bilić nedjelja, 9. rujna 2018. u 11:05

Razer je svoj prvi mobitel predstavio krajem prošle godine (studeni 2017.), a uskoro bi trebao i drugi. Kako stvari trenutno stoje nasljednik bi na tržište trebao stići pod ne odveć maštovitim nazivom, kao Razer Phone 2.

Osnovne informacije o novom modelu ste već imali prilike saznati – Razer Phone 2 imat će istu količinu memorije kao i njegov prethodnik – 8 GB, ali i neke naprednije značajke, poput primjerice podrške za virtual 7.1 surround sound te noviji SoC.

Dosadašnje glasine govorile su kako postoji mogućnost da u ovogodišnjem modelu bude Snapdragon 855. No, prvi benchmark testovi polako otklanjaju tu mogućnost. Najprije je Geekbench otkrio kako se testirani model temelji na Snapdragonu 845, a sada je isto potvrdio i AnTuTu.

AnTuTu je također potvrdio kako će Razer Phone 2 imati 8 GB RAM-a te kako će se temeljiti na starijoj inačici Androida – Androidu 8.1.0 Oreu. Od novih informacija koje nam nije otkrio Geekbench, AnTuTu navodi kako testirani model ima 512 GB interne memorije što je osjetno povećanje u odnosu na originalni Razer Phone koji se može nabaviti samo u konfiguraciji sa 64 GB podatkovnog prostora.

Hoće li postojati više inačica ovogodišnjeg Razera ili samo jedna (od 512 GB) za sada nije poznato. AnTuTu je otkrio i kako Razer nije išao u daljnje povećavanje razlučivosti zaslona već je zadržao prošlogodišnju od 2.560 x 1.440 točaka.

Naposljetku, AnTuTu je dodijelio i broj bodova koji bi trebali označiti koliko je Razer Phone 2 bolji u odnosu na original. Podsjetimo, originalnom Razer Phoneu AnTuTu je dodijelio 210.849 bodova, a njegovom nasljedniku 283.397, odnosno 72.548 bodova više.