Novi iPhone SE koristit će bateriju iPhonea 14

Četvrta generacija iPhone SE trebala bi koristiti bateriju većeg kapaciteta koja se ugrađivala u iPhone 14, što će rezultirati boljom autonomijom

Matej Markovinović petak, 8. prosinca 2023. u 15:13
📷 Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

iPhone SE popularan je među korisnicima kojima najnovije značajke nisu možda od velike važnosti, a koji i dalje žele biti dio Appleovog ekosustava. O novom modelu iz serije SE govori se već duže vrijeme, a sada je pak procurjela informacija da će sadržavati bateriju iPhonea 14.

Naime, kako doznaje MacRumors od svojih izvora, prototipovi iPhone SE 4 s identifikatorom uređaja D59, opremljeni su Li-Ion baterijama s oznakom modela A2863. To je ista baterija koja se koristi za iPhone 14, inače kapaciteta 3.279 mAh.

iPhone 14.  📷 Foto: Apple
iPhone 14. Foto: Apple

Izvori tvrde da interna dizajnerska dokumentacija za iPhone SE 4 također potvrđuje te navode, a ako se oni uistinu pokažu točnima, to će predstavljati povećanje kapaciteta od 1.261 mAh u odnosu na bateriju koju ima trenutno aktualni iPhone SE 3.

Podsjetimo, još je u ožujku Appleov analitičar Ming-Chi Kuo objavio da će novi iPhone SE biti izrađen na kućištu iPhone 14.  Uz osvježeni dizajn,  imat će i 6,1-inčni OLED zaslon, kojeg će vjerojatno proizvoditi BOE. Riječ je o značajnom koraku naprijed, budući da su prethodni SE modeli imali LCD zaslone i dizajn iz 2017. godine.

Trenutno nije poznato koji će ga SoC pogoniti, ali će sigurno koristiti USB Type-C priključak kao i svi modeli iPhonea 15.