OnePlus 11 dobiva četiri Android nadogradnje i pet godina sigurnosne podrške

OnePlus 11 ići će sve do Androida 17, što znači da će biti podjednak s najjačim Samsungovim i Googleovim mobitelima, barem što se tiče softverske podrške

Matej Markovinović ponedjeljak, 13. ožujka 2023. u 07:48
OnePlus 11. 📷 Foto: OnePlus
OnePlus 11. Foto: OnePlus

Predsjednik OnePlusa za kinesko tržište, Li Jie, potvrdio je da će OnePlus 11 dobiti četiri velike Android nadogradnje te pet godina sigurnosne podrške. Prema tome, nedavno predstavljena perjanica kineskog proizvođača, ići će sve do Androida 17, što će, vjerujemo, obradovati korisnike.

Kako prenosi GSM Arena, ovakva softverska podrška stavlja OnePlus 'rame uz rame' s najjačim Samsungovim i Googleovim mobitelima. No, tako nešto dolazi uz visoku cijenu. Naime, prema predsjedniku OnePlusa za Kinu, softversko održavanje mobitela više od četiri godine nakon predstavljanja, košta ih preko 14 milijuna eura.

Treba, doduše, imati na umu da ove informacije dolaze od OnePlusovog predsjednika za kinesko tržište te da još uvijek nije poznato hoće li ovo vrijediti i za globalne inačice mobitela.

OnePlus 11 📷 Foto: OnePlus
OnePlus 11 Foto: OnePlus

Podsjetimo, OnePlus 11 dolazi sa zakrivljenim 6,7-inčnim AMOLED LTPO3 zaslonom od 120 Hz te Snapdragon 8 Gen 2 SoC-om uparenim do 16 GB RAM-a te 256 GB interne memorije. Na stražnjoj strani mobitela nalazi se sustav od tri kamere s potpisom Hasselblada, kojeg „predvodi“ 50-megapikselni Sonyjev IMX890 senzor.

Više o OnePlusu 11, za kojeg kineski proizvođač kaže da je „ubojica flagshipa“, pročitajte u našem tekstu na sljedećoj poveznici.