Oppo Reno Z, četvrti i najpristupačniji član obitelji Reno

Oppo je predstavio i četvrtog člana obitelji Reno, riječ je o modelu Reno Z koji je za razliku od ostalih dobio Mediatekov, a ne Qualcommov SoC

Stjepan Bilić petak, 31. svibnja 2019. u 19:00

Oppo je nedavno predstavio novu seriju mobitela – Reno. Odmah na početku stigla su tri modela, Reno, Reno 10x Zoom, i Reno 5G, a sada s mjesec dana počeka stigao je i četvrti član obitelji Reno – Reno Z.

Ovog puta je riječ po specifikacijama najslabijem modelu, ali ujedno i cjenovno najpristupačnijem. Za razliku od ostatka obitelji Reno koji se temelje na Qualcommovim Snapdragon 710 i 855 čipovima, Reno Z ima Mediatekov Helio P90 čip. Dodatnu razliku čini i 6,4“ AMOLED zaslon (2.340 x 1.080) koji na vrhu ima urez unutar kojeg je smještena selfie kamera. Podsjetimo, ostali mobiteli iz serije Reno imaju čitave zaslone jer je selfie kamera na njima riješena pomoću pop-up sustava, kojeg kod Reno Z modela nema. Nedostatak pop-up sustava Oppo u neku ruku kompenzira većom rezolucijom selfie kamere koja je u ovom slučaju povećana sa 16 MP na 32 MP.

Reno Z dolazi u konfiguracijama sa 6 GB i 8 GB RAM-a. Podatkovni prostor, ovisno o modelu, iznosi 128 GB (8 GB) ili 256 GB (6 GB). Iz nekog samo njemu poznatog razloga proizvođač je odlučio kako model s najviše radne memorije neće imati ujedno i najviše podatkovnog prostora i obratno. Početni podatkovni prostor je ujedno i finalni, jer nema podrške za memorijske kartice.

Stražnja konfiguracija kamera je preuzeta s modela Reno – glavna kamera ima razlučivost od 48 MP, a dodatna od 5 MP. Kako smo već naveli, selfie kamera je bolja, 32 MP. Stražnje kamere mogu snimati video do rezolucije 2K, a prednja do rezolucije 1080p.

Prazan prostor koji je nastao izbacivanjem pop-up sustava kamere proizvođač je odlučio ispuniti baterijom, pa je njezin kapacitet nešto veći u odnosu na standardni model. Reno Z opremljen je baterijom kapaciteta 4.035 mAh. Baterija podržava tehnologiju brzog punjenja (VOOC 3.0, 20W).

Oppo Reno Z, ako je suditi po bojama, namijenjen je mlađim korisnicima. Bit će dostupan za kupnju početkom idućeg mjeseca (6. lipnja) najprije u Kini, u četiri boje – Night Black, Star Purple, Bead White i Coral Orange. Početna cijena bit će oko 362 USD.