Ovako bi izgledao Windows Phone u 2024. godini

Windows Phone u 2024. godini imao bi elemente Windowsa 11, alatnu traku koja otvara Microsoftove aplikacije te mnoge funkcije s modernih mobitela

Matej Markovinović petak, 23. veljače 2024. u 15:07
📷 Screenshot: YouTube
Screenshot: YouTube

Poznati kreator koncepata, AR 4789, objavio je na YouTubeu video koji prikazuje kako bi izgledao Windows Phone u 2024. godini pogonjen nepredstavljenom inačicom mobilnog operacijskog sustava, Windowsa 12 Mobile.

Prema njegovom videu, Windows Phone u 2024. godini bio bi opremljen značajkama koje bi lako mogle konkurirati onima na ostalim mobitelima popularnih proizvođača. Uključivao bi elemente Windowsa 11, što bi vjerojatno rezultirao besprijekornom integracijom između mobitela i računala s Microsoftovim operacijskim sustavom.

Prikazana je i kompaktna alatna traka na dnu pomoću koje se može otvoriti Microsoft Copilot, Store, Edge, ali i izbornik Start. Tu su, naravno, i neke standardne značajke za današnje vrijeme, poput otiska prsta ispod zaslona, funkcije Always-On i raznoraznih mogućnosti prilagodbe korisničkog iskustva.

Cijeli konceptni video prilažemo u nastavku.

Podsjetimo, Microsoft je službeno odustao od Windows Phonea 2017. godine zbog nedostatka korisnika. Nakon te odluke, nekoliko velikih Microsoftovih rukovoditelja priznalo je da im je izlazak s tržišta pametnih telefona bila greška. Nedavno je to rekao i aktualni izvršni direktor tvrtke, Satya Nadella.

„Odluka o kojoj mislim da puno ljudi govori – i jedna od najtežih odluka koje sam donio kada sam postao izvršni direktor – bila je izlazak s tržišta pametnih telefona. Gledajući retrospektivno, mislim da su mogli postojati načini na koje smo to bolje mogli napraviti“, rekao je Nadella prošlog listopada u intervjuu za Business Insider.