Šef Microsofta priznaje da im je najveća greška izlazak s tržišta pametnih telefona

Satyja Nadella postao je treći izvršni direktor Microsofta koji je priznao pogreške tvrtke vezane uz mobitele

Matej Markovinović četvrtak, 26. listopada 2023. u 06:50
Windows Phone. 📷 Foto: Pixabay
Windows Phone. Foto: Pixabay

Izvršni direktor Microsofta, Satya Nadella, priznao je u intervjuu za Business Insider da je tvrtkin izlazak s tržišta pametnih telefona bila – pogreška.

„Odluka o kojoj mislim da puno ljudi govori – i jedna od najtežih odluka koje sam donio kada sam postao izvršni direktor – bila je izlazak s tržišta pametnih telefona. Gledajući retrospektivno, mislim da su mogli postojati načini na koje smo to bolje mogli napraviti“, rekao je Nadella.

Ovom izjavom, Nadella je postao treći izvršni direktor Microsofta koji je priznao pogreške tvrtke vezane uz mobitele. Suosnivač Microsofta i bivši izvršni direktor, Bill Gates, još je prije rekao da je njegova najveća pogreška ikada bila to što ih je pobijedio Android, dok je Steve Ballmer priznao da su presporo odgovorili na prijetnje Androida i iPhonea.

„Žao mi je što je postojalo razdoblje u ranim 2000-ima kada smo bili toliko usredotočeni na ono što moramo raditi oko Windowsa da nismo mogli preraspodijeliti naše talente na novi uređaj koji se zvao mobitel. To je ono zbog čega najviše žalim“, rekao je Ballmer 2013. godine.

Podsjetimo, Microsoft je službeno odustao od Windows Phonea 2017. godine zbog nedostatka korisnika.