Pametni telefon Honor 50 stiže u Hrvatsku

Na hrvatsko će tržište sljedećega tjedna stići Honor 50, uređaj opremljen Googleovim servisima i s karakteristikama namijenjenima za snimanje sadržaja za društvene mreže

Bug.hr petak, 5. studenog 2021. u 16:37

HONOR će u sklopu globalnog predstavljanja svog HONOR 50 pametnog telefona to napraviti u Hrvatskoj idućeg tjedna. HONOR 50 je opremljen Google servisima (GMS) i prvi je pametni telefon koji posjeduje Qualcomm SnapdragonTM 778G platformu. Osim toga, ističe se dizajnom i mogućnostima za vlogging.

"Tržišni udio tvrtke HONOR, koji je u kolovozu dostigao 16,2%  u Kini, ulijeva nam povjerenje u globalni uspjeh", rekao je George Zhao, izvršni direktor tvrtke HONOR Device Co, Ltd. "Nastavljajući nasljeđe HONOR serije integriranja estetike i tehnologije, novi pametni telefon HONOR 50 može se pohvaliti nizom impresivnih inovacija u kameri , dizajnu i performansama, zahvaljujući suradnji s našim globalnim partnerima, vodećim u industriji".

Kamere za vlogging

Brzim rastom popularnosti kreiranja kratkih video zapisa, mladi se sve više okreću vloggingu kako bi snimali i dijelili svoje svakodnevne trenutke s ljudima u okruženju. HONOR 50 osmišljen je da ide ukorak s tim trendom.

Zahvaljujući prednjoj kameri od 32MP s kutom gledanja od 90°, korisnici mogu napraviti selfije i video zapise s više ljudi i pejzaža snimljenih u kadru. HONOR 50 se može pohvaliti četverostrukom stražnjom kamerom koja ima glavnu kameru od 108MP , širokokutnu kameru od 8MP, makro kameru od 2MP i dubinsku kameru od 2MP.

Korisnici se mogu prebacivati između kamera sa šest režima snimanja koji, primjerice, istovremeno koriste prednju i stražnje kamere. Nudeći još veći izbor kada je u pitanju snimanje, korisnici također mogu uključiti beauty mode, snimiti fotografije direktno s video zapisa i koristiti unaprijed postavljene predloške storyja na svim svojim snimkama. Osim toga, bežične slušalice spojene preko Bluetooth-a mogu se koristiti kao bežični mikrofoni tijekom snimanja video zapisa.

Ekran od 120 Hz

HONOR 50 odlikuje ultra-tanki okvir na prednjoj strani i 2,5D polirani stakleni rubove na gornjoj i donjoj strani ekrana. Uređaj dolazi s OLED ekranom od 6,57 inča koji podržava rezoluciju od 2340x1080. Ekran može proizvesti 1,07 milijardi boja i pokriva 100% DCI-P3 raspona boja.

Brzina osvježavanja ekrana ide do 120Hz, tu je i brzina uzorkovanja dodira od 300Hz, što omogućava kvalitetnije gledanje video zapisa i igranja igara s manjim ulaznim zakašnjenjem (lagom).

Brzo punjenje

Zahvaljujući jednoćelijskoj dual-circuit bateriji od 4.300mAh, HONOR 50 može lako podržati cjelodnevnu upotrebu. Uređaj posjeduje tehnologiju HONOR SuperCharge od 66W , koja omogućava da se baterija napuni do 70% u roku od samo 20 minuta pomoću punjača koji dolazi uz telefon.

Ovaj je mobitel zasnovan na chipsetu Qualcomm SnapdragonTM 778G 5G, poboljšavajući performanse i procesora i grafičkog procesora za 45% i AI procesorsku snagu za 123% u usporedbi s prethodnom generacijom.

Dizajniran da zadovolji sve zahtjevnije modne potrebe korisnika, u Hrvatskoj će biti dostupan u nizu opcija, a više detalja korisnici mogu očekivati tijekom narednih dana.

Tijekom globalnog predstavljanja, najavljen je i model HONOR 50 Lite koji ima tehnologiju brzog punjenja HONOR SuperCharge od 66W, FullView ekran od 6,67 inča i četverostruki sistem kamera s glavnom kamerom od 64MP. Dodatne informacije o modelu HONOR 50 Lite korisnici u Hrvatskoj mogu očekivati uskoro.