Samsung Galaxy Note10 Lite na pravim fotografijama

Galaxy Note10 Lite pojavio se i na prvim pravim fotografijama koje potvrđuju njegov naziv i dizajn o kojemu se zadnjih tjedana i mjeseci dosta pisalo i na našim stranicama

Stjepan Bilić četvrtak, 2. siječnja 2020. u 06:00

Da Samsung radi na Lite modelu Notea10 zna se već odavno, zahvaljujući neumornim leakerima koji su prošle 2019. godine bili poprilično zaposleni. Zahvaljujući njima doznali smo kakav bi se hardver mogao nalaziti unutar kućišta te kakav će Galaxy Note10 Lite imati dizajn.

Nakon brojnih rendera sada su se na Internetu našle i prve prave fotografije koje su potvrdile dizajn uređaja i njegov naziv. Nedavne informacije o hardveru govore kako će Note10 Lite imati 6,7“ AMOLED zaslon koji će ovog puta biti ravan. Podsjetimo, Note10 i Note10+ imaju na rubovima zakrivljen zaslona koji dijelu korisnika i ne sjeda baš najbolje.

Izvor: TechTalkTV
Izvor: TechTalkTV

Budući se ovdje radi o Lite inačici telefona imat će slabiji SoC u odnosu na ostatak Galaxy Note10 serije – Exynos 9810 koji je bio Samsungov glavni SoC za flagshipe iz 2018. godine. Nadalje, Lite model imat će nešto manje RAM-a (6 GB) i podatkovnog prostora (128 GB) u odnosu na Note10 i Note10+ koji imaju po 8 i 12 GB RAM-a te 256 i 512 GB podatkovnog prostora.

Izvor: TechTalkTV
Izvor: TechTalkTV

Kako je Galaxy Note10 Lite namijenjen mlađim korisnicima Samsung ga je odlučio opremiti s boljom selfie kamerom koja će umjesto 10 MP imati razlučivost od 32 MP. Sa stražnje strane zadržat će se tri kamere od po 12 MP, ali će im razmještaj biti drugačiji u odnosu na ostale modele iz serije Note10. Ako je za vjerovati dosadašnjim izvorima Lite model će imati i nešto veću bateriju, od 4.500 mAh. Potvrđeno je i kako će i Lite model imati S-Pen.

Na fotografijama prikazan je model SM-N770F/DS kojemu su zamagljeni serijski i IMEI brojevi kako se ne bi otkrilo tko je zaslužan za otkrivanje fotografija.