Samsung Galaxy S22 Ultra navodno će imati utor za S Pen olovku, osvanuli i prvi renderi

Čini se da Samsungova Note serija uistinu odlazi u povijest, no nije sve tako sivo, jer nove glasine navode da će neke od njenih značajki preuzeti S serija pametnih telefona

Matej Markovinović subota, 25. rujna 2021. u 19:55

Suizvršni direktor Samsunga Koh Dong-Jin, još je u ožujku izjavio da tvrtka razmatra „preskakanje“ novog Galaxy Note pametnog telefona, navodeći da bi izbacivanje dva flagship modela u jednoj godini moglo predstavljati problem zbog globalne nestašice poluvodiča, pa su obožavatelji popularne Note serije ostali razočarani.

Kao ulje na vatru dolazi i objava na Twitteru poznatog leakera IceUniversea, u kojoj najavljuje kraj Note serije, ali ističe da će neke njene značajke preuzeti vodeća S serija, poput „kockastijeg“, odnosno manje zaobljenog dizajna.

No, najzanimljivije od svega, IceUniverse navodi da će nadolazeći Galaxy S22 Ultra imati nešto uži zaslon s formatom prikaza 19,3:9, što znači da bi moglo biti mjesta za spremanje S Pen olovke, baš kao i na tvrtkinim Note pametnim telefonima, piše AndroidCentral.

To nagađanje potvrđuje i portal GalaxyClub, navodeći da su pronašli dokaze „S Pen detektora“ unutar uređaja, što uistinu znači da će namjenski utor biti prisutan. Međutim, ističu da on nedostaje na S22 i S22+ modelima, što znači da bi oni mogli doći bez podrške za Samsungov stylus.

S Pen detektor na Noteu 20. Foto: iFixit
S Pen detektor na Noteu 20. Foto: iFixit

Na portalu digit.in ubrzo su osvanuli i prvi renderi Galaxy S22 Ultra modela, koji otkrivaju sličnosti s Note serijom, ali i neobičan izgled sustava kamera.

Podsjećamo da je nedavno procurila i informacija da bi Galaxy S22 mogao imati 6,06-inčni zaslon, čineći ga tako manjim i od S10 pametnog telefona iz 2019. godine, što će, ako se pokaže istinitim, podijeliti mišljenja korisnika. Pretpostavlja se da Samsung smanjivanjem zaslona želi proširiti razliku između uređaja njihove S serije, pa se dodavanje utora za S Pen u S22 Ultra uređaj doima kao smislen potez.