Neki korisnici se žale da Samsungov S Pen - ima neugodan miris: Provjerili smo je li to istina

Korisnici se žale da S Pen u Samsungovoj novoj Ultri smrdi, stoga smo odlučili pripremiti naše nosnice i sami to provjeriti, u duhu istraživačkog novinarstva, a sve u svrhu - istine!

Matej Markovinović subota, 23. ožujka 2024. u 17:38
📷 Foto: Unpslash
Foto: Unpslash

Uz svoj četvrtasti dizajn i kamere koje mogu zumirati i do Mjeseca, jedna od glavnih značajki Samsungovih Ultra modela svakako je S Pen koji se nalazi u kućištu mobitela. Iako S Pen nije nikakva novost među mobitelima južnokorejske tvrtke (imala ga je i nekoć popularna Note serija), zanimljivo je da su tek nedavno korisnici došli do neobičnog zaključka.

Naime, čini se da nekima S Pen - smrdi. Kako prenosi Sam Mobile, korisnici nedavno predstavljene Galaxy S24 Ultre prijavljuju da ima miris po izgorenoj plastici, što je neke i zabrinulo. Budući da mi u trenutku pisanja ovoga teksta imamo kod sebe mobitele Galaxy S24 Ultra i prethodni Galaxy S23 Ultra, odlučili smo i sami to testirati.

Prvo smo pod nos stavili S Pen iz nove Ultre, no neugodnog mirisa nije bilo. Odlučili smo, stoga, koristiti mobitel nekih pola sata i ponoviti test. Tada se uistinu pojavio miris izgorene plastike, ali nije bio intenzivan kako neki prijavljuju.

To se, doduše, ne može reći za prethodnu Ultru čiji je S Pen imao neugodan miris čak i kad je mobitel bio hladan. Samsungova je olovka imala u ovom slučaju drugačiju notu izgorene plastike, a pri samom vrhu je imala miris, vjerovali ili ne, po jednoj klasičnoj – miješanoj pizzi. Kako se mobitel zagrijavao, tako se i miris pojačavao.

📷 Foto: Bug.hr
Foto: Bug.hr

Usprkos tome što se sve ovo čini nekako opskurno, o svemu se službeno oglasio i Samsung na svojem forumu.

„Ovo nije ništa oko čega treba brinuti. Dok je S Pen u svojem spremištu, blizu je unutarnjih komponenti mobitela koje će stvarati toplinu tijekom upotrebe i uzrokovati zagrijavanje plastike. To može davati spaljen miris, slično onome koji možete osjetiti nakon što automobil ostavite na suncu nekoliko sati, ali to nestaje kad se uređaj ohladi“, navode iz Samsunga.