Samsung Galaxy S22 mogao bi biti manji od svojih prethodnika

Samsung je sa svojom Note serijom pametnih telefona popularizirao velike pametne telefone, no čini se da će s novim flagshipom otići 'korak nazad' i smanjiti zaslon na prikladnije dimenzije

Matej Markovinović nedjelja, 19. rujna 2021. u 06:00

Veliki pametni telefona odavno su uzeli maha, pa je na tržištu gotovo nemoguće pronaći uređaj kompaktne veličine koji bi zadovoljio potrebe pojedinih korisnika. No, sudeći po objavi koju je na Twitter postavio poznati leaker Ice Universe, Samsungov bi nadolazeći flagship Galaxy S22 mogao biti značajno manji od prijašnjih modela.

Naime, Galaxy S20 i S21 uređaji imali su 6,2-inčne zaslone, što ih je automatski stavljalo u kategoriju „manjih“ uređaja, no kako navodi Ice Universe, novi bi S22 mogao imati 6,06-inčni zaslon, čineći ga tako manjim i od S10 pametnog telefona kojeg je Samsung izbacio 2019. godine.

Osim toga, nedavno se počelo „šuškati“ i da će S22 imati manju bateriju od svojih prethodnika, što je u svojoj objavi potvrdio i Ice Universe napisavši da će Samsungov novi flagship imati bateriju kapaciteta 3700 mAh.

„S22 ima bateriju od 3700 mAh. Da, istina je, ali S22 Samsungov je najmanji flagship telefon u posljednjih nekoliko godina. Duljina, širina i debljina su mu nešto manji od iPhonea 13“, napisao je na Twitteru Ice Universe ističući da voli manje uređaje te da će ga definitivno kupiti.

No, ako se pokaže da su ove glasine istinite, korisnici kojima je veličina ipak bitna i dalje će moći izabrati S22+ i S22 Ultra pametne telefone, pa Android Central navodi da će Samsung potezom smanjivanja zaslona samo proširiti razliku između uređaja njihove S serije.

📢 TOP!

TOP!

HP ponuda

Veliki izbor vrhunskih HP laptopa za igru, multimediju i rad ćekaju te u Linksu!

Od 2399 kn Kupi


Prijenosni BT zvučnik

HARMAN KARDON Citation 200

Vrhunski dizajn i sofisticiranost, HD zvuk, streaming putem WiFi ili BT veze, IPX4, do 8 sati reprodukcije, 40Hz–20kHz, 50W RMS, >80dB.

2.699 kn Kupi

Gramofon sa EBLT pogonskim remenom

REGA Planar 2

RB220 tonarma, 24 V motor niske buke i vibracija, Rega Carbon MM zvučnica, tanjur poboljšane preciznosti 'Optiwhite' 10 mm.

4.649 kn Kupi

5.2-kanalni 8K AV prijemnik

DENON AVR-S660H

Glasovna kontrola i ugrađeni HEOS®, vrhunsko 3D audio iskustvo, bežični streaming glazbe, BT, WiFi, Dolby TrueHD ili DTS-HD Master Audio 5.1 surround zvuk, podržava najnovije HDMI specifikacije.

4.549 kn Kupi