Samsung Galaxy Z Flip 5 prošao rigorozni test sklapanja i iznenadio svojom izdržljivošću

Prema opsežnom testiranju youtubera Mrkeybrda, Galaxy Z Flip 5 može izdržati preko 400.000 sklapanja prije nego što ga šarka izda

Matej Markovinović četvrtak, 10. kolovoza 2023. u 17:20
Galaxy Z Flip 5 na testu izdržljivosti.  📷 Screenshot: YouTube/Mrkeybrd
Galaxy Z Flip 5 na testu izdržljivosti. Screenshot: YouTube/Mrkeybrd

Samsung u svojim reklamnim materijalima tvrdi da Galaxy Z Flip 5 može izdržati 200.000 sklapanja. No, čini se da su te brojke ponešto skromnije postavljene, što je dokazao i youtuber Mrkeybrd u svom testiranju.

Naime, youtuber je nakon nekoliko dana testiranja pokazao da Galaxy Z Flip 5 može preživjeti čak 401.146 sklapanja prije nego što mu je vrijeme za elektronički otpad. Testiranje je bilo daleko od znanstvenoga, ali je vjerodostojno prikazalo realne uvjete korištenje. Primjerice, Mrkeybrd sklapao je mobitel svaki put drugačijom silom i brzinom te u različitim uvjetima, dok to nije bio slučaj kod Samsungovih robota.

Međutim, nije sve bilo savršeno do kraja testiranja. Šarka Galaxy Z Flipa 5 je negdje na polovici oslabila pa više nije mogla držati mobitel otvoren na pola. Usprkos tome, mobitel se i dalje mogao normalno koristiti i sklapati barem još toliko.

Youtuber je sličan test napravio i na Motorolinom Razru 40 Ultri, koja je počela otkazivati već na 44.000, a u potpunosti „izdahnula“ na 126.266 sklapanja. To možda ni ne bi bilo toliko začuđujuće da Motorola ne tvrdi da šarka njihovog sklopivog mobitela može izdržati 400.000 sklapanja.