Samsung objavio video upute za "maženje i paženje" Galaxy Folda

Prvi preklopni pametni telefon iz Samsunga u svojem je drugom pokušaju krenuo u prodaju, a iz kompanije imaju nekoliko napomena za njegove nove vlasnike

Sandro Vrbanus ponedjeljak, 23. rujna 2019. u 06:00

Samsungov preklopni pametni telefon Galaxy Fold krenuo je u prodaju, iz drugog pokušaja, ranije ovoga mjeseca. Vjerojatno ne treba ponavljati kako se na testiranjima provela njegova prva inačica, zbog čega je Samsung morao redizajnirati određene dijelove preklopnog mehanizma i zaslona prije nego je u slobodnu prodaju pustio ovaj, potencijalno revolucionarni, uređaj.

No, niti druga verzija Galaxy Folda nije sasvim otporna na moguće probleme prilikom korištenja, pa su iz kompanije odlučili u kratkom videu dati novim vlasnicima ovog mobitela nekoliko savjeta kako ga bolje čuvati od oštećenja.

Čuvajte ga, pazite ga

U videu se tako spominje kao napomena da bi se u sredini glavnog ekrana mogao primijetiti nabor, koji je, kažu, prirodna karakteristika preklopnog zaslona. Po ovom naboru prstom treba dodirivati lagano, što u videu i zorno prikazuju. Preklopni je mehanizam inspiriran preciznom mehanikom satova, ali ga treba čuvati od vlage i prašine. Naime, i dalje su na rubovima ovog uređaja prisutni otvori kroz koje nešto može upasti u same šarke i tako oštetiti ili uništiti mehanizam ili ekran.

Posljednja Samsungova uputa tiče se snažnih magneta koji drže Galaxy Fold sklopljenim. U njihovoj blizini ne treba držati metalne predmete poput ključeva ili kovanica, jer se isti očito mogu prihvatiti za mobitel i oštetiti ga. Isto tako nije poželjno Fold držati u blizini kreditnih kartica. Njihov magnetski zapis, naime, nije otporan na vanjski utjecaj magneta.

Onima koji ne žele svakoga trenutka misliti hoće li im se 2.000 eura vrijedan telefon oštetiti na neki od spomenutih načina, Samsung je ponudio opciju Galaxy Fold Premier Service (ali samo u SAD-u). Ona donosi novo korisničko iskustvo namijenjeno isključivo kupcima ovog mobitela – od stručne tehničke podrške pa sve do možda i osiguranja samog uređaja, o čemu za sada nisu objavili sve detalje.