Samsung je za sada načinio dvije izmjene u dizajnu Galaxy Folda

Čini se kako Samsung marljivo radi na rješavanju problema na Galaxy Foldu, za sada je poznato kako su napravljene dvije izmjene u dizajnu koje bi trebale spriječiti buduća oštećenja zaslona

Stjepan Bilić četvrtak, 16. svibnja 2019. u 18:30

Galaxy Fold, prvi Samsungov preklopni mobitel sa savitljivim zaslonom trebao je biti veliko postignuće po pitanju dizajna i tehnologije. No, ostat će upamćen kao veliki flop, kojeg je nedugo po predstavljanju trebalo vratiti u tvornicu na dodatnu doradu.

Naime, pojedini recenzenti otkrili su bitne propuste u dizajnu, a koji su rezultirali neupotrebljivim uređajem. Dio korisnika se susreo s kvarom zaslona jer se u šarkama u par dana korištenja nakupilo prašine, dok su drugi oštetili zaslon skidajući zaštitnu foliju koja to nije bila, već tanki sloj plastike koja je bila dio samog zaslona. Kao takva nije bila predviđena za skidanje već za trajnu zaštitu, iako dizajnom nije ukazivala na to. Više se činila kao privremena folija koju pojedini proizvođači mobitela po defaultu isporučuju kako bi zaslon bio zaštićen od grebanja dok korisnik ne nabavi neku kvalitetniju vrstu zaštite, kaljeno staklo ili sl.

Iz korejskih izvora stižu informacije kako je ova dva problema Samsung riješio ili barem misli da je. Novi, poboljšani Galaxy Fold trenutno se nalazi na testiranju, a ovisno o rezultatima, ovisi hoće li uskoro u prodaju ili nazad na doradu. Izvor navodi kako je problem sa zaštitnom folijom Samsnug riješio tako da joj je povećao dimenzije, pa ista više ne završava prije ruba zaslona, već ide unutar kućišta. Time, ju više korisnici neće moći lako odlijepiti i time uzrokovati oštećenje zaslona kakvo je uspio napraviti Marques Brownlee, aka MKBHD.

Problem vezano uz nakupljanje prašine i drugih opasnih materijala Samsung je riješio tako da je smanjio procjep između gornjeg i donjeg dijela šarke. Time bi ulaz prašine i drugih sitnijih materijala trebao biti ako ne potpuno onemogućen, onda u velikoj mjeri smanjen.

U slučaju da su Samsungovi dizajneri/inženjeri odradili dobar posao, Galaxy Fold bi uskoro mogao i u prodaju. Kada točno, još se ne zna, no Samsung je najavio kako će uskoro otkriti novi datum, a neki izvori govore kako bi to moglo biti već u lipnju.