Samsung odlučio ugasiti svoju Galaxy J seriju pametnih telefona

Samsung je putem svoje malezijske podružnice najavio kako namjerava odustati od svoje ekonomične Galaxy J serije uređaja, a njezinu ulogu će preuzeti određeni modeli iz Galaxy A serije

Matija Pavlić utorak, 9. travnja 2019. u 15:33

Samsung je u videu objavljenom na YouTube profilu svoje podružnice u Maleziji potvrdio kako odustaje od svoje ekonomične serije pametnih telefona Galaxy J.

Taj potez dolazi kao odgovor na sve jaču konkurenciju koju predstavljaju kineski proizvođači pametnih telefona kao što su Huawei i Xiaomi.

Samsung sada prelazi na nešto konzervativniju strategiju koja uključuju određeno limitiranje broja modela koje će predstaviti na tržištu, no istodobno želi zadovoljiti potrebe što većeg kruga korisnika (s dobrim omjerom između cijene i kvalitete).

Ukinuta Galaxy J serija bit će uključena u sve popularniju Galaxy A seriju pametnih telefona koja će ove godine uključivati osam različitih modela. To su Galaxy A10, Galaxy A20, Galaxy A30, Galaxy A40, Galaxy A50, Galaxy A70 te Galaxy A90 (ili GalaxyA80) koji predstavlja vrh ponude što se tiče ove serije.