Samsung omogućava da sami popravite svoj Galaxy mobitel i tablet, uz službeni alat, upute i dijelove

Ranije ove godine, Samsung je najavio da će vlasnicima Galaxy uređaja ponuditi mogućnost da sami poprave svoje uređaje. Nekoliko mjeseci kasnije ova mogućnost ugledala je svjetlo dana.

Tomislav Stanković srijeda, 3. kolovoza 2022. u 10:30
📷 Image: Unsplash
Image: Unsplash

Samsung će ovim programom kupcima Galaxya omogućiti pristup dijelovima, alatima i uputama za popravak vlastitih uređaja. Program je dogovoren u suradnji s platformom iFixit, koja pruža pristup alatima, uputama i dijelovima. Telefoni serije Galaxy S20 i S21 i Galaxy Tab S7 Plus prvi su u redu za rezervne dijelove - ali ne i najnovija Samsungova serija telefona S22, kako je najavljeno još u 3. mjesecu ove godine.

Dijelove i alate za zamjenu zaslona, stražnjeg stakla i priključka za punjenje moći ćete kupiti putem iFixita, kao i na maloprodajnim i servisnim mjestima Samsunga, navodi se u Samsungovoj objavi. Ako kupite komplet za zamjenu zaslona također ćete dobiti i pravo na besplatno slanje starih dijelova natrag na recikliranje.

Što se tiče cijena, Samsung navodi da će krajnji korisnici plaćati istu cijenu za dijelove kao i njegovi službeni "pružatelji usluge popravaka". Ovisno o vrsti dijelova koji će vam trebati, cijena popravka vašeg pametnog telefona ili tableta može varirati, ali će vjerojatno biti mnogo niža od kupovine potpuno novog uređaja.

📷 Image: The Verge
Image: The Verge

Iako program trenutno ne pokriva najnovije Samsungove uređaje, tvrtka najavljuje da planira proširiti broj uređaja i vrste popravaka pokrivene ovim programom, prenosi The Verge. Za sada, dobro je znati da barem dio vlasnika Galaxyja može popravljati svoje uređaje kod kuće.