Samsung priprema telefon iz serije Galaxy A sa pop-up kamerom

Samsung je čini se odlučio proizvesti telefon iz serije Gaalxy A koji će imati pop-up kameru za snimanje selfija

Stjepan Bilić utorak, 28. travnja 2020. u 10:30

Čini se kako Samsung radi na novom telefonu iz serije Galaxy A koji će imati pop-up sustav za selfie kameru. Tako su barem zajedničkim snagama doznali internetska stranica Pigtou te poznati, i vrlo pouzdan, izvor – @OnLeaks.

Zahvaljujući toj suradnji dostupni su i prvi renderi budućeg telefona koji otkivaju par dizajnerskih odluka koje je navodno donio Samsung. Pop-up sustav za selfie kameru smo već naveli, a ostale se tiču skenera otiska prsta, 3,5-mm audio porta te broja stražnjih kamera.

Kako je riječ o uređaju iz jeftinije Galaxy A serije, novi model neće imati skener otiska prsta integriran unutar zaslona, već klasični, a koji će biti smješten na stražnju stranu kućišta. Kako je riječ o telefonu za 2020. godinu, neće imati, mnogima još uvijek bitan, 3,5-mm audio port. Umjesto preko njega slušalice će se spajati preko USB-C porta, ili još jednostavnije, preko Bluetootha.

Zahvaljujući pop-up sustavu prednje kamere zaslon neće imati nikakvih ureza ni proreza. Korisnicima će tako na raspolaganju biti čitavih 6,5“ za prikaz sadržaja na zaslonu. Prema izvoru, novi Galaxy A trebao bi imati i IR predajnik.

Na stražnjoj strani kućišta trebale bi se naći i tri kamere čije su specifikacije za sada nepoznate. Na istoj strani, odmah ispod kamera nalazit će se i bljeskalica. Informacija o SoC-u i količini radne i podatkovne memorije za sada također nema kao ni podatka planira li Samsung ovaj model opremiti podrškom za 5G mreže ili ne.

Dimenzije uređaja prema izvoru trebale bi biti 160,9 x 77 x 9,2 milimetara, odnosno 9,7 milimetara ako se u debljinu uređaja uračuna i okvir oko kamera.