Svestrani Cat S61 naučio je i neke nove trikove

Caterpillar je na MWC 2018 sajmu predstavio novi mobitel iz serije CAT. Riječ je o modelu S61 koji je dobio bolju FLIR kameru te mogućnosti kontrole kvalitete zraka i mjerenja udaljenosti putem lasera

Stjepan Bilić srijeda, 7. ožujka 2018. u 19:15

Kao što smo ranije bili najavili, tvrtka Caterpillar nastupila je na ovogodišnjem MWC 2018 sajmu u Barceloni. Glavna zvijezda bio je novi mobitel iz serije CAT – svestrani S61.

Pored standardnih opcija koje su već dugi niz godina dio CAT mobitela, novi S61 dobio je i neke nove značajke. CAT S61 dobio je poboljšanu toplinsku FLIR kameru koja osim što može detektirati razlike u temperaturi sada može i uživo prenositi toplinske snimke putem također poboljšane aplikacije MyFLIR.

Također, povećan joj je i temperaturni raspon pa sada može uredno detektirati temperature od -20 do + 400 Celzijusa. Rezolucija FLIR kamere je također veća – HD, za razliku od dosadašnje VGA rezolucije. Novi CAT S61 dobio je i mogućnost mjerenja udaljenosti pomoću lasera (do 10 metara) te mogućnost kontrole kvalitete zraka i vlažnosti u prostoriji pomoću VOC senzora (Volatile Organic Compounds).

Temelji se na najnovijoj inačici Android platforme – Androidu 8.0, Oreo, a dobit će i nadogradnju na Android P. Pokreće ga osmojezgreni Snapdragon 630, ima 4 GB RAM-a i 64 GB interne memorije koju je moguće i naknadno proširiti putem memorijske kartice (microSD). Osigurana je i podrška za LTE (Cat. 13), VoLTE, VoWiFi, GPS, Bluetooth (5.0), NFC i dvopojasni Wi-Fi (2,4 GHz/5 GHz).

Zaslon dijagonale 5,2 inča i FHD rezolucije posebno je optimiziran za vanjske uvjete pa se mobitel može koristiti s mokrim prstima i u rukavicama. Baterija je također dobra strana ovog mobitela, kapacitet joj je 4.500 mAh, a jednom kada se isprazni uz pomoć Quick Charge 4.0 tehnologije S61 bit će ubrzo ponovno spreman za rad.

CAT S61 opremljen je i s kvalitetnim standardnim kamerama – glavnom rezolucije 16 MP te prednjom rezolucije 8 MP. CAT S61 iznimno je izdržljiv uređaj – bez problema će podnijeti padove do s 1,8 metara visine (MIL-STD-810G) i boravak pod vodom na dubini do tri metra unutar 60 minuta (IP68).

Detaljne specifikacije dostupne su na službenim stranicama proizvođača. U trgovine stiže tijekom drugog kvartala po cijeni od oko 900 eura.