Vivo NEX 2 na Geekbenchu

Geekbench jedan od najpoznatijih benchmark alata zabilježio je u svojoj bazi još jedan Android mobitel – Vivo NEX 2

Stjepan Bilić subota, 8. prosinca 2018. u 13:31

Geekbench je jedan od najpoznatijih benchmark alata za određivanje performansi mobilnih uređaja. Ovih dana njegova je baza postala bogatija za performanse još jednog mobitela – Vivo NEX 2 koji bi uskoro trebao biti i službeno predstavljen javnosti.

Vivo NEX 2 Geekbench u svojoj bazi vodi pod nazivom vivo V1821A. Prema dostupnim podacima vidimo kako se dotični mobitel temelji na još uvijek aktualnom Snapdragonu 845, čijih osam jezgri radi na taktu od 1,77 GHz.

Nadalje, Geekbench otkriva kako su glasine o 10 GB RAM-a bile točne. Na radost mnogih ljubitelja Androida NEX 2 stići će s najnovijom inačicom Androida – 9.0 Pie. U Single-Core testovima NEX 2 osvojio je 2.220 bodova, a u Multi-Core testovima 8.467 bodova.

Podsjetimo, prema dosadašnjim glasinama NEX 2 imat će dva zaslona od 6,59 inča i 5,5 inča, po jedan sa svake strane kućišta. Zahvaljujući tome, nije bilo potrebe za kamerama s prednje strane kućišta pa tako nema niti mnogima mrskog ureza u zaslonu, notcha.

Za selfije i regularne fotografije koristit će se kamere sa stražnje strane kućišta kojih će prema glasinama bit tri. Unatoč postojanju dva zaslona, isti se neće moći koristiti istovremeno. Kada korisnik poželi snimiti selfie morat će pomoću gesti (povlačenjem tri prsta preko zaslona) aktivirati stražnji zaslon. Na isti način vrši se i aktivacija prednjeg (glavnog) zaslona.

Službeno predstavljanje očekuje se kroz koji dan, točnije u utorak 11. prosinca.