Xiaomi Mi 7 na Geekbenchu

Geekbench je u svoju bazu podataka dodao još jedan mobitel – Xiaomi dipper za kojeg se vjeruje kako će se na tržištu pojaviti kao Mi 7

Stjepan Bilić ponedjeljak, 12. ožujka 2018. u 20:00

Na internetskoj stranici Geekbench pojavio se još jedan Xiaomijev mobitel – Xiaomi dipper. Vjeruje se kako se iza ovog kodnog naziva krije budući flagship Mi 7.

Što se hardvera tiče Geekbench je zabilježio kako se dipper temelji na Snapdragonu 845, trenutno najsnažnijem Qualcommovom SoC-u. Nadalje, tu je i 6 GB RAM-a i najnovija Android platforma – Android 8.0 Oreo.

Prema dosadašnjim glasinama Mi 7 bi također trebao imati i 5,65-inčni FHD+ zaslon, dvostruku kameru sa stražnje strane (16 MP + 16 MP), 64 GB, odnosno 128 GB interne memorije te podršku za bežično punjenje baterije. FHD+ rezolucija upućuje na to kako će i Xiaomi pokleknuti trendovima i svoj flagship opremiti sa zaslonom omjera 18:9.

XDA Developers ekipa pronašla je i kod koji upućuje kako će Mi 7 imati i među Androidima vrlo popularni notch te IR kameru. Otkrili su i kako je kapacitet baterije povećan sa 3.170 mAh na 3.400 mAh.

No, vratimo se mi Geekbenchu. Dotični benchmark dodijelio je Xiaomijevoj sedmici 2.449 bodova u Single-Core testovima te 8.309 bodova u Multi-Core testovima. Zahvaljujući njima pozicionirao se ispred Samsungovog Galaxyja S8 i Googleovog Pixela 2, ali je i zaostao u odnosu na novije Galaxy S9 i Xperiju XZ2.