Wi-Fi Alliance započeo s certificiranjem Wi-Fi 7 uređaja

Certifikacija će jamčiti da će Wi-Fi 7 uređaji međusobno funkcionirati. Posljedično će tako stizati novi tehnološki proizvodi poput telefona, prijenosnih računala i usmjerivača opremljenih tim standardom

Tomislav Stanković utorak, 9. siječnja 2024. u 06:00
📷 Dreamlike Street, Unsplash
Dreamlike Street, Unsplash

Kako je navedeno u objavi, nove Wi-Fi 7 značajke donose poboljšane performanse i bolju povezanost u različitim okruženjima. Prema tome, ovaj bi standard trebao pokriti područja kao što su e-igranje, hibridni rad, industrijski IoT, automobilizam, ali i AR/VR/XR za više korisnika.

Iako Wi-Fi 7 usmjerivači već nekoliko mjeseci postoje na tržištu, oni mogu, ali i ne moraju dobiti službeni Wi-Fi 7 certifikat. Ako ga ne dobiju to ne znači da neće dobro raditi s Wi-Fi 7 uređajima u budućnosti, ali certifikacija ipak jamči da hoće.

Wi-Fi 7 nudi dvostruku propusnost kanala od 160MHz do 320MHz, donosi Multi-Link Operation (MLO) što su zapravo spojene veze koje se šire preko dva ili tri pojasa od 2,4 GHz, 5 GHz i 6 GHz, dajući veću brzinu i veću stabilnost. 

📷 Wi-Fi Alliance
Wi-Fi Alliance

Što se tiče tvrtki koje čine testnu bazu ovog standarda među važnijima su Broadcom, CommScope RUCKUS Networks, Intel, MaxLinear, MediaTek i Qualcomm.