Natjecateljima Idea Knockouta nudit će se 10.000 eura investicije Fil Rouge Capitala

Najmanje jednom natjecateljskom timu koji ima razrađenu ideju poseban žiri Fil Rouge Capitala ponudit će 10.000 eura investicije u njihov projekt, a osigurat će i zakusku za sve sudionike....

Dragan Petric ponedjeljak, 9. rujna 2019. u 19:00

Fond rizičnog kapitala kojem je primarni cilj investiranje u mlade poduzetnike, startup i scaleup tvrtke u Hrvatskoj, Fil Rouge Capital, sudjelovat će na Idea Knockoutu 2019 koji će se održati 26. rujna 2019. u co-working prostoru HUB385 u Zagrebu. 

Najmanje jednom natjecateljskom timu će poseban žiri Fil Rouge Capitala na kraju natjecateljskog dana ponuditi investiciju od 10.000 eura. Dakako, ukoliko žiri ovog VC fonda odluči i da je više natjecateljskih timova vrijedno njihovog ulaganja, istu priliku će dobiti svatko tko udovolji njihovim kriterijima.

Pobjednici prošlogodišnjeg Idea Knockouta, tim Orqa iz Osijeka
Pobjednici prošlogodišnjeg Idea Knockouta, tim Orqa iz Osijeka

Prije svega tjedan dana Fil Rouge Capital je, kako smo pisali, uložio 50.000 eura u 25 hrvatskih startupa, a investicije od 10.000 eura namijenili je timovima čiji projekti su u fazi ideje. Važno je naglasiti da je upavo takvim startupima, koji su u fazi ideje, Fil Rouge Capital namijenio invstiicije prilikom svojeg žiriranja na Idea Knockoutu. Sredstva kojima raspolaže Fil Rouge Capital najvećim je dijelom osigurao European Investment Fund (EIF). 

Fil Rouge Capital je za sve sudionike Idea Knockouta 2019 osigurao i zakusku koja će biti poslužena u pauzi natjecanja. Na ovogodišnjem izdanju natjecanja nastupit će rekordnih preko 20 timova, a ulaz za sve posjetitelje je besplatan.

Nastup prošlogodišnjih pobjednika na CES-u 2019 u Las Vegasu
Nastup prošlogodišnjih pobjednika na CES-u 2019 u Las Vegasu

Glavna nagrada, za najbolji natjecateljski tim, i ove je godine spektakularna: dvije povratne aviokarte do Las Vegasa, šest noćenja u Las Vegasu za vrijeme trajanja CES-a 2020, besplatne vožnje Uberom tijekom boravka u SAD-u te ono najvažnije, izlagački štand na CES-u 2020, najvećem svjetskom tehnološkom sajmu i najvećoj svjetskoj izložbi startupa. 

Generalni pokrovitelj Idea Knockouta 2019 je Hrvatski Telekom. Sponzori su Zagrebačka banka, Algebra, Uber, HAMAG BICRO i HUB385. Pivo za sve sudionike osigurava Varionica, a kavu DeLonghi

U nastavku, pogledajte intervju s direktorom EIF-a Jacquesom Darcyjem, objavljenim u Tech Radaru, gdje je detaljno objašnjeno na koji način će Fil Rouge Capital uložiti preko 30 milijuna eura u hravatsku tech scenu.