NeMogući dizajn – natječaj za najbolje dizajnersko rješenje u 3D modeliranju

Kroz natječaj promovira se tehnologija aditivne proizvodnje i potiču se mladi dizajneri, inženjeri, arhitekti i studenti na modeliranje složenih objekata pomoću 3D softverskih alata

Sandro Vrbanus četvrtak, 11. travnja 2019. u 06:00

Natječaj "NeMogući dizajn" 2018.-2019. provodi se u sklopu projekta "A_MADAM" (Advanced Design for Optimal Dynamic Properties of Additive Manufacturing Products) koji ostvaruju fakulteti i poslovni subjekti iz Hrvatske, Srbije, Italije te Bosne i Hercegovine. Riječ je o natječaju za najbolje dizajnersko rješenje i dizajn prototipova za mlade dizajnere.

Motiv za organizaciju ovog natječaja je promocija aditivne proizvodnje (popularno nazvanog 3D printanja), koja se temelji na načelu izgradnje "sloj po sloj", čime se omogućava oslobađanje kreativnosti i inovativnosti dizajnera i konstruktora u razvoju novih proizvoda. Aditivna proizvodnja značajno mijenja koncept razvoja i dizajna proizvoda, omogućujući izradu objekata koje je teško ili nemoguće proizvesti drugim tehnologijama.

Cilj ovog natječaja je promicanje mladih dizajnera, inženjera i arhitekata, kao i poticanje studenata na modeliranje složenih objekata pomoću 3D softverskih alata.

Prijave za natječaj se primaju do 1. svibnja 2019. godine. Odluka žirija o pobjednicima bit će donesena od 2. svibnja do 1. lipnja. Najuspješnija rješenja bit će nagrađena 3D printerima i skenerom koji će biti dodijeljeni na svečanoj promociji pobjednika tijekom izložbe "NeMogući dizajn – A_MADAM", koja će biti organizirana u rujnu 2019. u sklopu manifestacije "Noć istraživača" u Beogradu.

Uvjeti natječaja

Pravo sudjelovanja u natjecanju imaju studenti, dizajneri, inženjeri od 18 do 35 godina starosti; građani svih zemalja EU, Republike Srbije i Bosne i Hercegovine, a nagrađeni autori moraju potvrditi svoju pripadnost odgovarajućoj kategoriji osobnim dokumentima.

Teme koje se obrađuju mogu biti: korisni predmeti u kućanstvu, ukrasni predmeti, dijelovi garderobe i obuće, nakit, maske i dijelovi automobila, motora i bicikala.

Više o uvjetima, načinu prijave i ocjenjivanja moguće je pronaći na službenoj stranici natječaja NeMogući dizajn.Bluetooth zvučnik malih dimenzija i visoke elegancije

HARMAN KARDON Esquire Mini

Prava koža, brušeni aluminij i keramika spajaju se kako bi stvorili remek-djelo snage i prijenosne vjernosti u svom najboljem izdanju

949 kn 1.149 kn Kupi