Netflix potvrdio da će pretplatnicima nuditi i videoigre

Netflix se već prije okušao u igraćim pothvatima, pa su tako izbacili interaktivni film Black Mirror: Bandersnatch, a napravili su i licenciranu Stranger Things videoigru za mobilne uređaje

Matej Markovinović srijeda, 21. srpnja 2021. u 18:08

U zadnjih nekoliko mjeseci kruže glasine da se popularni streaming servis Netflix želi okušati u profitabilnom tržištu videoigara, a stvar se još više zakuhala nakon što su prošloga tjedna objavili vijest o zapošljavanju Mike Verdua, veterana u razvoju videoigara koji je dugo vremena bio na vodećoj poziciji u EA i Oculusu.

No, čini se da je „šuškanju“ konačno došao kraj jer je tvrtka u priopćenju za investitore konačno potvrdila da će proširiti svoju pretplatu videoigrama, no za početak samo onima za pametne telefone.

„Vidimo igre kao još jednu novu kategoriju sadržaja, a ovo je slično našem proširenju na snimanje originalnih filmova, animacija, serija i drugih sadržaja. Igre će biti uključene u postojeću pretplatu bez dodatnih troškova. U početku ćemo se prvenstveno usredotočiti na igre za mobilne uređaje“, rekli su iz Netflixa.

Kako prenosi The Verge, trenutno nije poznato kakve će Netflix nuditi videoigre niti kako će im pretplatnici uopće moći pristupiti, no navodi se da su nedavno produžili svoj ugovor sa Shondom Rhimes u svrhu izrade igraćeg sadržaja, pa se očekuje puno toga.

„Uzbuđeni smo kao i uvijek zbog naše ponude filmova i serija i očekujemo brojna povećanja ulaganja i rast u svim našim postojećim kategorijama sadržaja“, kažu iz Netflixa dodajući da je ovo idealno vrijeme za saznati cijene li njihovi pretplatnici videoigre.