Netflix testira 'Kids Clips' značajku namijenjenu najmlađima

Netflix je u prošlom izvješću o zaradi naveo TikTok kao glavnog konkurenta, pa ne čudi da su odlučili započeti testiranje značajke koja upravo podsjeća na takav format kratkih videozapisa

Matej Markovinović srijeda, 10. studenog 2021. u 06:00

Neki su pretplatnici Netflixa ovoga tjedna mogli primijetiti u aplikaciji za iOS novi odjeljak namijenjen najmlađima, koji je specifično dizajniran da prikazuje kratke isječke preuzete iz Netflixove biblioteke dječjeg sadržaja.

Prema pisanju Bloomberga, riječ je o značajki Kids Clips, koja, uz izuzetak činjenica da su videozapisi dizajnirani isključivo za vodoravno gledanje, neodoljivo podsjeća na TikTok ili Instagram Reels, kod kojih se sadržaj pregledava uspravno.

Foto: Netflix
Foto: Netflix

No, Netflix se ipak odlučio razlikovati od TikToka, pa umjesto da omoguće korisnicima (u ovom slučaju djeci) da gube sate pregledavajući sadržaj, Kids Clips ih ograničava te im dopušta da „u jednom sjedenju“ pogledaju svega 10 do 20 isječaka.

U svakom slučaju, riječ je o značajki koja se idealno uklapa u Netflixov plan promoviranja kratkog sadržaja, pa je tvrtka tako prošlog mjeseca izbacila i Fast Laughs, koji prikazuje isječke iz raznih komedija na platformi.

Kids Clips ovoga će tjedna stići na tržište SAD-a, Kanade, Australije, Irske i Latinske Amerike, no trenutno nije poznato hoće li ugledati svjetlo dana i u Hrvatskoj.