Netflix u Aziji u pola cijene, ali samo na mobitelu

U nekim zemljama Netflix je počeo eksperimentirati s cjenovnom politikom nudeći jeftinije usluge onima koji njihove filmove i serije gledaju na mobilnim uređajima

Sandro Vrbanus četvrtak, 15. studenog 2018. u 15:00

Netflixu nije strano eksperimentiranje s cijenama u različitim zemljama i isprobavanje raznih razina usluge po različitim cijenama, kako bi otkrili što kod publike najbolje prolazi. Nedavno se doznalo kako imaju u planu uvesti najskuplju pretplatu na razinama i do 20 eura mjesečno koja bi omogućila gledanje na 4 uređaja istodobno te UHD sadržaje u HDR kvaliteti.

Isto tako, sada se doznaje kako na nekim tržištima Netflix kani ponuditi i jeftinije pakete mjesečne pretplate kako bi podigao ukupne prihode. Prvi su takvu promjenu, za sada još u obliku eksperimenta, primijetili korisnici iz Malezije. Tamo je pretplatnicima, osim Basic, Standard i Premium paketa poznatih iz ostatka svijeta, ponuđena i Mobile varijanta.

Za cijenu od samo (u protuvrijednosti) 26 kuna korisnici mogu uzeti mjesečnu pretplatu na ovaj servis – ali uz neka ograničenja. Najjeftinija pretplata odnosi se samo na gledanje filmova i serija na mobilnom uređaju, a HD i UHD kvaliteta nije podržana.

Mobile pretplata dvostruko je jeftinija od sada najjeftinijeg Basic paketa. Iz Netflixa kažu kako će isti eksperiment provesti na još nekoliko tržišta u Aziji. Mlađim generacijama koje ionako većinu sadržaja konzumiraju na mobitelu ova bi opcija mogla biti vrlo zanimljiva, pa se ne treba čuditi ako je Netflix odluči s vremenom proširiti i na ostale dijelove svijeta.