Netflix u Europi testira još jednu razinu usluge, onu najskuplju

Cijene postojećih paketa trebale bi ostati iste, dok bi najzahtjevniji korisnici mogli mogućnost dobiti "Ultra" uslugu po cijeni do 20 eura mjesečno

Sandro Vrbanus četvrtak, 5. srpnja 2018. u 06:00

Netflix je potiho i Europi počeo testirati dodavanje još jedne razine usluge za svoje pretplatnike, primijetili su neki korisnici u Italiji i Njemačkoj. Do sada se pretplata na ovaj streaming servis mogla dobiti po mjesečnoj cijeni od 7,99 eura (Basic), 10,99 eura (Standard) ili pak 13,99 eura (Premium). Razliku među ovim paketima čini broj uređaja (1, 2 ili 4) na kojima se usluga istovremeno može koristiti, te dostupnost videa u HD i Ultra HD kvaliteti.

Sada, pak, u Netflixu testiraju i dodatnu razinu usluge nazvanu "Ultra", čija bi mjesečna cijena bila od 16,99 do 19,99 eura. Različite cijene prikazane su različitim korisnicima u europskim zemljama, pa je očito kako je testiranje ove mogućnosti najskuplje pretplate još u ranoj fazi. Netflixov "Ultra" paket usluga omogućavao bi gledanje videa na četiri uređaja istovremeno, jednako kao i sadašnji "Premium" paket. Jedina bi razlika, prema prvim informacijama, bila u dostupnosti sadržaja u HDR-u (High dynamic range).

Cordcutting.com je uspio uhvatiti novi Netflixov cjenik
Cordcutting.com je uspio uhvatiti novi Netflixov cjenik

Međutim, pojavile su se i špekulacije kako bi s uvođenjem četvrte, najskuplje opcije neke od jeftinijih mogle biti promijenjene, pa bi se u njima mogao smanjiti maksimalan broj aktivnih uređaja – što znači da bi oni koji žele imati Netflix istovremeno na četiri televizora, mobitela ili tableta bili prisiljeni uzeti upravo najskuplju pretplatu.