Netflix u pregovorima za suradnju s Obamom

Bivši američki predsjednik Barack Obama mogao bi postati producent emisije koja bi se ekskluzivno emitirala na Netflixu

Sandro Vrbanus subota, 10. ožujka 2018. u 21:00

Bivši američki predsjednik Barack Obama i najveća streaming kuća na svijetu Netflix pregovaraju o tome da Obama postane producent niza emisija koje bi se emitirale na ovoj platformi, prenosi New York Times. Prema prvim informacijama Netflix bi mogao angažirati kako Baracka Obamu tako i njegovu suprugu Michelle, te od njih otkupiti ekskluzivna prava na emitiranje serije za sada još službeno nepoznatog karaktera, sadržaja i broja epizoda.

Prema nekim informacijama, serija bi trebala donijeti inspirativne priče i ne bi se trebala fokusirati na politiku i Obamin predsjednički mandat. Osnovni cilj serije bit će ispričati priče manje poznatih ljudi koji potiho čine svijet boljim mjestom, a govori se i da bi sam Obama mogao biti u nekom obliku moderator rasprava koje bi se bavile važnim pitanjima za SAD i svijet.

Za sada nije poznat niti iznos koji je Netflix spreman ponuditi za Obaminu emisiju, ali izvor bliski Netflixu kažu kako oni nisu jedini koji su spremni dovesti bivšeg predsjednika SAD-a na svoju platformu – isto su, naime, već pokušali i iz Applea i Amazona.

Dogovore li se s Obamom, bit će to još jedan u nizu projekata za koje su u Netflixu autore povukli "iz mirovine". Početkom godine započelo je, primjerice, emitiranje i niza intervjua koje vodi umirovljeni legendarni TV voditelj David Letterman, a čiji je prvi gost bio baš – Barack Obama.