Algebra već ovaj vikend pokrenula nastavu u 160 virtualnih učionica

Na obavijest Kriznog stožera civilne zaštite o zatvaranju škola i fakulteta promptno je reagirala Algebra, te u svega tjedan dana povećala kapacitete za učenje na daljinu

Sandro Vrbanus nedjelja, 15. ožujka 2020. u 15:00

Na obavijest Kriznog stožera civilne zaštite o zatvaranju škola i fakulteta od ponedjeljka reagirali su i u Algebri te zaustavili nastavne procese u fizičkim učionicama na svim lokacijama u Hrvatskoj. Već ovoga vikenda pokrenute su prve edukacije u virtualnim predavaonicama. Stručni timovi Algebre koji već godinama organiziraju izvedbu programa obrazovanja, specijalističkih edukacija, preddiplomskih i diplomskih studija u on-line formatu, u svega tjedan dana su povećali virtualne kapacitete na 160 učionica i 400 nastavnika, dojavljeno nam je iz Algebre.

U proteklih deset dana osposobljeni su dodatni kapaciteti za učenje na daljinu, tako da će se do kraja nadolazećeg tjedna edukacije održavati u više od 160 virtualnih učionica. Većina edukacija nastavlja se održavati po postojećem rasporedu. Prve edukacije su krenule u subotu u pulskoj poslovnici Algebre i riječ je o programima pripreme za maturu.

Adobe Connect, Teams i Skype

S obzirom da svako edukacijsko područje ima svojih specifičnosti u Algebri se koristi nekoliko tehnoloških platformi s ciljem da se polaznicima i studentima osigura najbolje i prilagođeno iskustvo. Primjerice, programi obrazovanja te specijalističke IT i poslovne edukacije će se kao i do sada održavati na Adobe Connect platformi, osim Cisco programa za koji je odabran Skype.

Preddiplomski i diplomski studiji, kao i MBA, koji su ovaj semestar zbog stranih predavača i studenata u izolaciji krenuli s predavanjima i vježbama na Skype platformi, u sljedeća dva tjedna će biti premješteni na Adobe Connect. Školarci koji pohađaju program Digitalne akademije nastavljaju po redovnom rasporedu na Microsoft Teams platformi, a pripreme za državnu maturu krenule su na Skypeu.

Interaktivno učenje na daljinu

U ovisnosti o platformi i potrebama specifičnog kolegija ili modula, polaznicima i studentima se prenose sadržaj prezentacije i digitalizirani zapis ploče, ali i video s predavačem. Interakcija sa studentima i polaznicima se može obavljati kao i u učionici kada je riječ o manjim grupama i to u trenucima kada predavač omogući glasovnu komunikaciju.

Chat sustav je omogućen cijelo vrijeme i preko njega se postavljaju brza pitanja i traže odgovori na kvizove. Uz samog predavača/predavačicu, u nastavi uvijek sudjeluju i moderatori koji prate kvalitetu komunikacije i daju po potrebi podršku studentima/polaznicima.

Dodatno osposobljavanje osoblja

Preddiplomski, diplomski i MBA studiji provode se isključivo iz zagrebačkih on-line kabineta i predavaonica, no programi obrazovanja odraslih, pripreme za maturu, te specijalističke edukacije organizirat će se kao i do sada iz više centara: Pule, Osijeka, Splita i Zagreba.

Ispitni centar za polaganje međunarodnih certifikata funkcionira čak i na fizičkim lokacijama, s obzirom da je riječ o individualnim polaganjima koji se provode u prostorima koji imaju izolirana i kamerama nadzirana ispitna mjesta za kandidate, pojačano se čiste, opremljena su sredstvima za dezinfekciju i ne zahtijevaju bliski kontakt s ispitivačem.

 

[OBAVIJEST O ODRŽAVANJU NASTAVE U ONLINE OBLIKU] Idemo u virtualne učionice! S obzirom na nacionalnu odluku o zatvaranju...

Posted by Visoko učilište Algebra on Friday, March 13, 2020