MIT-ov seminar poslovnog tehnološkog poduzetništva u Hrvatskoj!

Prvi se bilo gdje u Europi i to u nas, u Zagrebu, organizira intenzivan obrazovni program vodećeg tehnološkog sveučilišta na svijetu - MIT Innovation & Entrepreneurship Bootcamp

Drago Galić petak, 29. studenog 2019. u 22:05

Danas je na tiskovnoj konferenciji u Zagrebu  Algebra, u suradnji s Massachusetts Institute of Technology (MIT) i Fakultetom elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu te uz podršku Ministarstva rada i mirovinskog sustava i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, najavila organizaciju seminara MIT Innovation & Entrepreneurship Bootcamp.

Ovo je prvi puta da se u Europi organizira intenzivan obrazovni program vodećeg tehnološkog sveučilišta na svijetu. U sklopu seminara, 120 stranih, te 20 sudionika iz Hrvatske imat će priliku interaktivno učiti o upravljanju inovacijama i poduzetništvu te pokretanju poslovanja.

Polaznici MIT-evih bootcampova u svega šest dana imaju priliku odslušati isti inovacijski okvir, odnosno nastavni plan i program koji studenti MIT-a prolaze u jednom obrazovnom semestru. Da je riječ o iznimno utjecajnom obrazovnom programu pokazuju i rezultati prethodnih izdanja – dosadašnjih 1.200 polaznika iz više od 100 zemalja zajedno je pokrenulo više od 100 kompanija te su prikupili više od 70 milijuna američkih dolara. Petorica od njih dospjela su na listu Forbesovih „30 ispod 30“, šestero polaznika primljeno je na MIT, a start-up jednog od njih   uvršten je u top 50 najinovativnijih tvrtki za 2017. godinu.

Postupak prijave na bootcamp sastoji od tri koraka i to ne baš laka.

Prvi krug podrazumijeva ispunjavanje prijavnice uz slanje detaljnog životopisa i motivacijskog videa, a za kandidate koji krenu u selekcijski proces osigurane su i on-line edukacije na platformi MIT edX. Oni koji budu izabrani za daljnju selekciju pristupaju video intervjuu u kojem se detaljnije predstavljaju, a na temelju kojeg se u zadnjem koraku donosi odluka o finalnim sudionicima bootcampa.

Tvrtkama i organizacijama zainteresiranim za partnersko i pokroviteljsko uključenje u projekt MIT Bootcamp Croatia 2020 od danas je otvorena mogućnost da prezentiraju partnerske mogućnosti linka https://algebra.hr/lab/kontakt/ ili adrese lab@algebra.hr.

Prijave za sudjelovanje na bootcampu otvorene su do 15. veljače 2020, a službene stranice su na adresi: https://bootcamp.mit.edu/croatia2020/.

Program koji traje 6 dana, od 23. do 29. svibnja izuzetno je zahtjevan i predavanja počinju od 6 ujutro i traju do ponoći, svaki dan, a kotizacija je 6.000 dolara.

Hrvoje Josip Balen, član Uprave Algebre
Hrvoje Josip Balen, član Uprave Algebre