Uber uključuje studente Bernaysa u svoje istraživačke projekte

Uber će studentima Bernaysa omogućiti suradnju na istraživačkim projektima povezivanja turizma, urbanizma i mobilnosti s ciljem izgradnje sustava na globalnoj razini

Sandro Vrbanus utorak, 15. siječnja 2019. u 14:58

Edward Bernays University College i Uber potpisali su Memorandum o razumijevanju s ciljem izgradnje i razvoja ekosustava mobilnosti i prometa u turizmu na lokalnoj i globalnoj razini. Partnerstvo su potpisali doc. dr. sc. Damir Jugo, dekan Bernaysa, i Davor Tremac, generalni menadžer Ubera za jugoistočnu Europu.

U suradnji Bernaysa i Ubera naglasak je na upotrebi naprednih tehnoloških rješenja za potrebe turista putem ekonomije dijeljenja te na njihovoj relevantnosti za turističke i šire zajednice. Studenti Bernaysa imat će prilike sudjelovati u istraživanjima povezanosti između turizma, urbanizma i mobilnosti, kako bi se povećala kompetitivnost hrvatske ekonomije.

"Nakon partnerstva s Fakultetom prometnih znanosti, partnerstvo s Bernaysom nastavak je Uberove suradnje s obrazovnim institucijama kojom želimo dodatno potaknuti razvoj tehnoloških inovacija i mladim intelektualcima pružiti priliku za rad na projektima od velikog značaja za cijelo društvo", kazao je Davor Tremac, generalni menadžer Ubera za jugoistočnu Europu.

Studenti Bernaysa na svojim predavanjima mogu očekivati i goste predavače iz Ubera koji će im iz prve ruke objasniti što znači raditi u ovakvoj kompaniji.

"Pridruživanje Ubera rastućoj mreži naših partnerskih institucija važan je događaj koji studentima Bernaysa otvara vrata globalne kompanije i omogućuje im učenje o poslovnim i komunikacijskim modelima kojima se koristi svjetski lider u digitalnoj ekonomiji. Povezivanje poslovne zajednice i naših studenata iznimno nam je važno, ne samo zbog potencijalnog zapošljavanja nego i zbog prijenosa znanja", istaknuo je Damir Jugo, dekan Bernaysa.