HarmonyOS stiže na pametne satove i laptope izvan Kine

Razvoj Huaweijeva alternativnog operativnog sustava HarmonyOS sve je aktivniji, a pojavile su se informacije kako će biti korišten na tvrtkinim pametnim satovima i prijenosnik računalima i izvan Kine

Matija Pavlić utorak, 3. rujna 2019. u 20:57

Razvoj alternativnog operativnog sustava HarmonyOS tvrtke Huawei razvijenog kao alternativa Androidu čini se dobro napreduje. Predstavljena je internetska stranica za projekt otvorenog koda Ark Compiler, koja će developerima olakšati prebacivanje aplikacija na novu platformu.

Peter Gauden, Senior Global Product Manager u tvrtki Huawei donosi informaciju kako će HarmonyOS biti razvijen kao operativni sustav (mikrokernel) za različite uređaje koji će na taj način s jednim sustav moći međusobno razmjenjivati informacije. Očekuje se i potpuna integracija HarmonyOS-a s tvrtkinim EMUI sučeljem za mobilne uređaje.

Također, očekuje se kako će HarmonyOS biti spreman za integraciju s brzorastućim tržištem IoT uređaja, u pametnim televizorima, u budućim pametnim satovima iz Watch GT serije te potencijalno i u budućim prijenosnim računalima.

Sve navedeno zasad je samo glasina (osim službene izjave Petera Gaudena) pa ostaje za vidjeti u budućnosti u kojoj će mjeri Huawei implementirati HarmonyOS u svoje proizvode na što će svakako utjecati i aktualni trgovinski rat između Kine i SAD-a.