Nove značajke Chromebooka olakšavaju povezivanje s mobitelima

ChromeOS verzija 103 donosi promjene koje korisnicima Androida olakšavaju svakodnevno korištenje Chromebooka

Matej Markovinović subota, 25. lipnja 2022. u 00:42
📷 Foto: Google
Foto: Google

Chromebook računala postaju sve češći izbor i kod domaći korisnika, pa je svakako dobra vijest da Google aktivno radi na značajkama koje poboljšavaju iskustvo povezivanja Chromebooka s Android telefonom.

Google je tako izbacio ChromeOS verziju 103, koja još više smanjuje prepreke između Chromebook računala i Androida. Na primjer, značajka Phone Hub dobiva novi dodatak, uz koji korisnici s lakoćom mogu pristupiti fotografijama koje su snimili pametnim telefonom.

Kako prenosi The Verge, to je jednostavan način da korisnici izbjegnu slanje fotografija putem maila ili slično, a dobra je vijest kako ta značajka radi čak i kad internetska konekcija nije dostupna.

📷 Foto: Google
Foto: Google

Tvrtka je također u Nearby Share značajku dodala mogućnost povezivanja Chromebooka s bilo kojom Wi-Fi mrežom na Android telefonu. Riječ je, naime, o mogućnosti koju već duže vrijeme imaju iOS i Mac uređaji za jednostavno internetsko povezivanje.

Štoviše, kad se već spominje Apple, Googleovi novi ChromeOS dodaci zapravo uveliko odgovaraju onima koje već ima Appleov ekosustav. Iz tvrtke napominju kako će tijekom cijele 2022. godine izbacivati još korisnih dodataka za još bolju povezanost između Chromebooka i Androida.