Your Phone za vlasnike Android uređaja stiže na Windows 10

Microsoft je u Fast Ring izdanje operativnog sustava Windows 10 dodao aplikaciju Your Phone koja korisnicima Android uređaja omogućuje sinkronizaciju s Windows 10 računalom

Matija Pavlić nedjelja, 5. kolovoza 2018. u 13:00

Korisnicima Windows Insiders Fast Ring izdanja operativnog sustava Windows 10, Microsoft sada nudi novu aplikaciju nazvanu Your Phone.

Riječ je o aplikaciji specifično namijenjenoj sinkronizaciji Android uređaja s Windows 10 okruženjem, kako bi se omogućio prijenos podataka (kao što su na primjer fotografije) na računalo, ali i druge mogućnosti kao što je pregledavanje pristiglih poruka, notifikacija s Android uređaja na Windows 10 računalu.

Jedna od naknadno dodanih mogućnosti u Your Phone je i prebacivanje fotografija s Android uređaja po drag-and-drop sustavu u neku od Microsoftovih aplikacija na računalu kao što je na primjer neka od aplikacija iz Office uredskog paketa.

Your Phone je prvi put predstavljen u svibnju tijekom developerske konferencije Build te počiva na povezanosti Your Phone aplikacije na Android uređaju i Your Phone aplikacije instalirane na Windows 10 računalu. Aplikacija Your Phone zasad je dostupna samo za testiranje u sklopu Windows 10 Insider Preview Build 17728 izdanja operativnog sustava.

Na kraju valja napomenuti da je u izradi i iOS inačica Your Phone aplikacije, no još uvijek nema okvirnog datuma izlaska te inačice aplikacije.